Such Gold – Pedestals

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.1.2011

Ihmemaasta kajahtaa kun postimies tuo paketin Yhdysvaltojen Rochesterista asti. Such Gold niminen hardcoreviisikko on varmasti monelle uusi tuttavuus. Eikä ihme, sillä ”Pedestals” on vasta yhtyeen toinen EP. Pitkäsoittoa kaavaillaan julkaistavaksi tänä vuonna.

Pahvikansiin pakatulle CD-levylle prässätyt kuusi raitaa ovat piristysruiske talven pimeyteen puutuneelle levyarvostelijalle. Musiikkia voisi luonnehtia vähintäänkin energiseksi ja tempo on ja pysyy suhteellisen korkealla. Laulaja Ben Kotinin melodinen huutotyyli sopii musiikkiin kuin nakutettu ja bändin soitto rullaa moitteettomasti. Such Gold on hakenut vaikutteita muunmuassa vanhemman koulukunnan pop-punkista ja hardcoresta. Esikuvina mainittakoon vaikkapa Set Your Goals ja Propagandhi.

Yhdistäviä tekijöitä biisien välillä ovat nopeat d-beat kohdat mutta bändi osaa tehdä myös mukavan omaperäisiä, rockaavia ja koukeroisia riffejä. Tuleva debyyttialbumi saattaa hyvinkin singota rochesterilaiset hieman suuremman yleisön tietoisuuteen, sillä keikkoja riittää jo nyt mm. Australiassa asti. ”Pedestals” on vahva näyttö noin parin vuoden ikään ehtineeltä projektilta. 2-stepin ja beatdownien harrastajille levyä ei voi suositella mutta positiivisen kuuloiseen hardcorepunkiin tykästyneille orkesteriin tutustuminen on suotavaa.

8/10

Kappalelista:

1. Cut Rides
2. Sycamore
3. The Brass Tax
4. So Close
5. Gut Rot
6. Pedestals


www.myspace.com/suchgold

Kirjoittanut: Oula Maaranen