Suda51:n tulevassa Let It Die-pelissä musiikkia lukuisilta japanilaisilta rock- ja metalliyhtyeiltä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.11.2016

Let It DieLet It Die on kolmannen persoonan asynkroninen hack and slash-toimintaseikkailupeli. Sonyn E3-messuillakin esitellyn pelin on määrä tulla ladattavaksi yksinoikeudella Playstation 4:lle vielä tänä vuonna F2P-muodossa. Let It Die oli tarkoituksena julkaista maineikkaan Goichi ”Suda51” Sudan ja tämän Grasshopper Manufacture -pelistudion kautta jo viime vuonna, mutta se viivästyi tuotantovaikeuksien vuoksi. Omaperäisten projektien parissa työskennellyt Suda voi hämmentää etenkin länsimaisia pelaajia. Saatat tietää hänet esimerkiksi peleistä Shadows of the Damned, Moonlight Syndrome, The Silver Case, Killer7, No More Heroes Lollipop Chainsawn. Omaperäisyydestä huolimatta mies on monien pelaajien ja kriitikoiden suosiossa.

Pelissä pelaajat aloittavat ilman minkäänlaisia varusteita, mutta kartuttavat aseistustaan jokaisen surmatun vastustajan myötä. Tavoitteena on tulla maailman vahvimmaksi ja selviytyä niin pitkään kuin mahdollista. Kuoleminen johtaa oman hahmon muuttumiseksi tekoälyviholliseksi muiden peliin, ja mitä useammin ihmiset kuolevat pelissä, sitä enemmän siinä voi kohdata erilaisia vastustajia. Viholliset on luotu muilta pelaajilta saatujen tietojen perusteella. Runsaasti aseita ja varusteita sisältävä peli määräytyy siispä pelaajien toiminnan perusteella.

Sudan lisäksi toinen kiinnostava tekijä on muun muassa Silent Hill 2- ja Shadows of the Damned-pelien musiikista vastannut säveltäjä Akira Yamaoka. Pelin musiikillista antia voisi kuvailla japanilaisten muusikkojen voimannäytteeksi, sillä Yamaoka on saanut avukseen yli 100 japanilaista rock- ja metal-yhtyettä. Nyt katsottavissa on traileri, joka sisältää esimerkiksi Outrage-, Flip- ja Her Name in Blood-yhtyeiden musiikkia.

Mainittakoon vielä, että peliä tähdittävistä ääninäyttelijöistä löytyy Duudsonit- ja Posse-viihdesarjoista tuttu Jukka Hilden. Mies antaa äänen pääkallomaskin taakse piiloutuvalle Uncle Deathille, joka toimii pelaajan oppaana. Näyttelijäkaartista löytyy myös esimerkiksi Jokerin ja Star Warsin Luke Skywalkerin rooleissa nähty Mark Hamill, Star Warsin Lando Calrissianin ja Batmanin Harvey Dentin rooleista tunnettu Billy Dee Williams sekä Austin Powersin kumppani Mini-Me eli Verne Troyer.