Sulavalinjainen lyhytsoitto – arviossa Novembersoundsbetterin ”When Time Moved On”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 26.11.2022

Ei, kyseessä ei ole tribuuttiyhtye Ultra Bralle vaikka kansikuvasta voisi niin luulla. Novembersoundsbetter on vuonna 2004 perustettu post-hardcore-yhtye, joka julkaisi ”When Time Moved On” -nimisen EP:n tänä syksynä. Tamperelaisyhtyeen tuorein lyhytsoitto on väkevä paletti, joka raottaa Novermbersoundsbetterin repertuaaria laaja-alaisesti.

Viisiraitainen EP alkaa aggressiivisella ”Capricious”-kappaleella, jossa päästään nauttimaan raskaista lauluosuuksista. Kaiken huudon taustalla leijailee harmoninen äänimaisema täydellisenä vastapainona. ”Residue” tuo vastavuoroisesti esiin rauhallisempaa ja melankolisempaa äänimaisemaa, jossa kuullaan vokalisti Pirkan puhdasta lauluakin. Instrumentaalinen ”Ethereal/Ephemeral” vie kuuntelukokemuksen vielä astetta harmonisemman ulosannin äärelle, josta onkin hyvä siirtyä ”Crestfallenin” puristuksiin.

Lyhytsoiton päättävä ”Excommunicado” viimeistelee kokonaisuuden mahtavasti groovaavan olemuksensa puolesta, ja jättää kuulijan odottamaan lisää. Vajaa kahdeksantoista minuutin mittainen ”When Time Moved On” on kestonsa puolesta sopiva, sillä se onnistuu pitämään tunnelman yllä alusta loppuun. Kappaleiden välillä on kontrastia ja siirtymät ovat sulavia, minkä seurauksena kuuntelukokemus on eheä. Ennen kaikkea ”When Time Moved On” on persoonallisen ja kansainvälisen kuuloinen kokonaisuus, minkä turvin Novembersoundsbetter kerää taatusti huomiota ulkomaitakin myöten.

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/novembersoundsbetter

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen