Sulferdust julkaisi uuden albuminsa ”Storydriven”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 25.10.2023

Rock-yhtye Sulferdustin debyyttialbumi ”Storydriven” julkaistiin 19.10.2023 kaikissa suoratoistopalveluissa. Levyn on tuottanut, äänittänyt ja miksannut suomalaisen raskaan rockin legenda Miitri Aaltonen ja masteroinnista on vastannut Chartmakers-velho Svante Forsbäck.

Albumin äänitykset alkoivat marraskuussa 2021 ja kokonaisuudessaan sitä on äänitetty Hollolan Petrax-studiossa, Miitri Aaltosen Matalapaine-studiossa sekä bändin omassa kotistudiossa.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Sulferdust on perustettu Imatralla vuonna 2012. Samana vuonna yhtye voitti bändikisan päästen sitä kautta esiintymään paikallisille festareille, jonka muihin esiintyjiin kuului muun muassa ZZ Top. Tämän jälkeen bändi on keikkaillut laajasti ympäri Suomea ja julkaissut myös esikois-EP:n.

Uransa alkuaikoina bändi julkaisi musiikkia lähinnä EP:n ja sinkkujen muodossa hakien tyyliään. Debyyttialbumia edeltävät sinkkujulkaisut ”Lullaby”, ”Birds” ja ”The River” yhtye teki tuottaja Mikko Mäkitalon johdolla Oulussa, ja silloin äänitettävien biisien linja oli huomattavasti kokeilevampi kone-elementteineen ja länkkärikitaroineen.

“Oulun äänityksissä 2017 ajatuksemme oli nimenomaan kokeilla millaista Sulferdustin musiikki voisi ylipäätään olla, ja tuottaja Mäkitalo oli silloin juuri sopivasti bändin ulkopuolelta tuleva tekijä ja ideoija. Tuosta sessiosta jäi paljon käteen myös debyyttialbumin äänityksiä silmällä pitäen. Varsinkin esituotannon raadollisuus tuli sisäistettyä silloin”, naureskelee bändin laulaja-kitaristi Juho Peltonen.

Uusi julkaistu albumi esittelee aikaisempiin julkaisuihin verrattuna raskaamman ja suoraviivaisemman yhtyeen, jonka musiikissa melodisuus nousee vielä entistäkin enemmän keskiöön riffittelyä unohtamatta.

“Heti alusta lähtien halusimme lähteä tekemään yhtenäistä kokonaisuutta ja levystä haluttiin nimenomaan tehdä selkeä, suoraviivainen rokkilevy. Sekä bändi, että tuottaja Aaltonen jakoivat saman näkemyksen: nyt karsitaan kaikki ylimääräinen pois ja keskitytään selkeisiin rakenteisiin ja melodioihin. Myös riffipuolta on selvästi suoristettu ja progeilu on jäänyt pois. Myös kevyempiä elementtejä on käytetty runsaasti ja särökitaroiden vastapainona levyllä soi myös useasti akustinen kitara, jouset ja piano.”

”Tarkoituksena oli alunperinkin lähteä tekemään albumista hyvää kokonaisuutta, ja siinä olemme mielestäni onnistuneet hyvin”, toteaa Juho Peltonen.

Luetuimmat

Uusimmat