Summer Rock -minifestivaali tuo heinäkuussa Turkuun mm. Saxonin sekä Alestormin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.4.2022

Summer Rock Turku -minifestivaali tuo Turkuhalliin neljä erilaista, mutta omassa genressään loistavaa orkesteria. Saxon Pohjois-Englannista, Alestorm Skotlannista, Eläkeläiset Joensuusta ja Nyrkkitappelu Tampereelta varmistavat, että Gatorade Centerissä on tarjolla täyteläinen rockilta lauantaina 9. heinäkuuta.

Laulaja Peter “Biff” Byford ja kitaristi Paul Quinn olivat perustamassa Saxonia vuonna 1976 ja saapuvat Turkuun heinäkuussa 2022. Kaksikymmentäkolme pitkäsoittoa urallaan julkaissut kokoonpano on yksi The New Wave of British Heavy Metal -tyylilajin bändeistä yhdessä Iron Maidenin, Motörheadin ja Def Leppardin kanssa.

Poikkeuksellisen sisukas ja laatunsa ja tyylinsä vuosikymmenet säilyttänyt Saxon julkaisi viimeisimmän studioalbuminsa ”Carpe Diem” tämän vuoden tammikuussa. Sen jälkeen brittibändi on ilahduttanut fanejaan uudella versiolla vuoden 1982 levystä ”The Eagle Has Landed” ja suurilla keikoilla ympäri maailmaa.

Veteraani kunnioittaa myös juuriaan. Vuoden 2021 pitkäsoitto ”Inspirations” tarjoaa Saxonin versioita muun muassa The Rolling Stonesin, Led Zeppelinin, Jimi Hendrixin ja AC/DC:n kappaleista.

Skotlantilainen Alestorm on varmasti raskaan musiikin viihdyttävin orkesteri. Bändin merirosvometalli kertoo rommista ja railakkaasta merielämästä, jossa hauskanpito kohtaa tarttuvan ja voimakkaan folk-vaikutteisen rockin.

Alestorm panostaa musiikin lisäksi visuaaliseen puoleen ja samalla linjalla ovat myös yhtyeen innokkaat ihailijat. Skottibändin keikat ovat riehakkaita tapahtumia, joissa sekä yhtye että yleisö puhaltavat yhteen hiileen, joka hehkuu ja lietsoo kaikkia kuumaan karkeloon.

Alestormin kanssa samaa äärimmäisen viihdyttävää sarjaa pelaa kotimainen erikoisryhmä Eläkeläiset. Lähes minkä tahansa klassikkobiisin meneväksi humpaksi vääntävä kopla on ennen muuta loistava showbändi.

Suomalaisten rakastama ja Keski-Euroopassa vähintäänkin kulttisuosiota nauttiva vaarilauma ei epäröi versioida mm. Black Sabbathia, Guns N’ Rosesia ja Dioa tavalla, joka saa paatuneimmankin hevi-ihmisen suun virneeseen ja liikettä tossun alle.

Tamperelainen Nyrkkitappelu tuo Summer Rock Turku -tapahtumaan aitoa manselaista rockmentaliteettia. Irtosuhteisiin yllyttävää nuorisomusiikkia esittävä kopla lataa biiseihinsä aggressiivista voimaa ja iskeviä kertosäkeitä.

Lavalla äärimmäisen energinen Nyrkkitappelu kiskaisee mukaansa kuin AC/DC, Motörhead tai Iggy and the Stooges, mutta tamperelaisnelikko tekee sen ehdottomasti omalla tyylillään. Nyrkkitappelu antaa kaikkensa ja elää hetkessä, joka on lauantaina 9. heinäkuuta Turussa.

Ennakkoliput Summer Rock Turku -tapahtumaan ovat nyt saatavilla Lippupisteen myyntikanavissa.

la 9.7.2022
Summer Rock Turku
Turkuhalli/Gatorade Center

Saxon (UK)
Alestorm (UK)
Eläkeläiset
Nyrkkitappelu

klo 17-01
K-18
59,90 e
ennakko: www.lippu.fi/eventseries/name-3116409

rh-entertainment.fi
gatoradecenter.fi