Sunrise Avenue lopettaa toimintansa: ura huipentuu Olympia-stadionille elokuussa

Kotimainen rockin suuruus Sunrise Avenue on päättänyt lopettaa toimintansa. Bändi on pitänyt aiheesta tänään tiedotustilaisuuden Helsingissä ja voit katsoa sen YouTubesta tästä:

Sunrise Avenue tekee elokuussa uransa viimeisen konsertin kotikaupungissaan Helsingissä. Yhtyeen mittavan uran ja samalla Euroopan-jäähyväiskiertueen viimeinen konsertti nähdään uudistetulla Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 15. elokuuta 2020. Lipunmyynti konserttiin käynnistyy maanantaina 9. joulukuuta klo 10 Lippupisteessä.

Sunrise Avenuen seitsemän kaupunkia muun muassa Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa kattava ”Thank You For Everything” -jäähyväiskiertue huipentuu elokuussa Helsingin Olympiastadionille. Yhtye pääsee korkkaamaan uusitun Olympiastadionin ensimmäisenä artistina. Erityisesti kansainvälistä menestystä niittäneen bändin tarttuvat stadionrockhitit on luotu koettavaksi isoilla areenoilla.

”On todella upeaa vetää grande finale juuri avatun Stadionin ensimmäisenä artistina. Komeampaa päätöstä emme olisi voineet saada”, kommentoi Haber.

Vuonna 2002 perustettu ja 2006 debyyttilevynsä ”On The Way To Wonderland” julkaissut Sunrise Avenue on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Yhtyeen viittä julkaistua studioalbumia ja kokoelmalevyä on myyty maailmanlaajuisesti lähes 3 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2017 päivänvalonsa nähnyt viides studioalbumi ”Heartbreak Century” nousi suoraan julkaisunsa jälkeen Saksan albumilistan ykköseksi ja on myynyt Saksan lisäksi myös Suomessa kultaa. Yhtye ehti kerätä uransa aikana kulta- ja platinalevyjä eri maista yhteensä 58 kappaletta

Yhtye tunnetaan parhaiten hiteistään “Hollywood Hills”, ”I Don’t Dance”, ”Forever Yours” ja ”Fairytale Gone Bad”. Yhtye on huomioitu lukuisia kertoja sekä kotimaisilla että kansainvälisillä musiikkialan palkinnoilla. Haber on kunnostautunut Saksassa myös The Voice -tv-ohjelman tähtivalmentajana ja viimeisimmäksi hän hurmasi tänä syksynä Vain Elämää -juhlakaudella tulkiten muiden suomalaisartistien kappaleita.

Yhtye julkaisi tänään uransa viimeisen, faneille omistetun kappaleen “Thank You For Everything”. Samaan aikaan julkaistiin myös Thank You For Everything -musiikkivideo.

Keikan virallisena fanihotellina toimii Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva Clarion Hotel Helsinki. Käyttämällä koodia SUNRISEFAN Clarion tarjoaa huoneen erikoishintaan keikkaviikonlopulle sekä myöhemmin ilmoitettavia faniyllätyksiä ja -tapahtumia majoittujille.

”Thank You For Everything” -jäähyväiskiertue:
04.06.2020 Leipzig Arena, Leipzig, Saksa
05.06.2020 Barclaycard Arena, Hampuri, Saksa
04.07.2020 Zürich Hallenstadion, Zürich, Sveitsi
24.07.2020 Vienna Stadthalle, Wien, Itävalta
25.07.2020 Munich Olympiahalle, München, Saksa
01.08.2020 Cologne Lanxess Arena, Köln, Saksa
15.08.2020 Helsingin Olympiastadion, Helsinki

KONSERTTI:
Sunrise Avenue: Thank You For Everything – The Final Tour 2020
La 15.8.2020 Olympiastadion, Helsinki

LIPUT:
Myyntiin ma 9.12.2020 klo 10
Palvelumaksuineen alkaen 29 / 39 / 49 / 69 / 79 / 89 / 99 euroa Lippupisteestä
Lisäksi saatavilla VIP-paketteja.

www.sunriseave.com
www.livenation.fi

Yhtyeen albumeita on myyty lähes 2,5 miljoonaa. Single- ja albumijulkaisujen yhteismyynti ylittää huimat 5 miljoonaa kappaletta. Striimi-palveluissa yhtyeen biisejä on kuunneltu yhteensä yli 350 miljoonaa kertaa.

Kommentoi julkaisua