Suomalainen Gomorran julkaisi ensimmäisen singlen ja musiikkivideon tulevalta debyyttijulkaisultaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 30.9.2021
Promokuva: Janne Pappila

Helsinkiläinen tummansävyistä black metallia soittava Gomorran julkaisee debyyttinsä ”Excerpts From the Dark Age” 3.12.2021 Inverse Recordsin kautta. Ensimmäinen single ja musiikkivideo ”Sermon” julkaistiin nyt ennakkoon. Vokalisti-kitaristi Perttu Laamanen kommentoi:

””Sermon” on pakanallinen rituaali, jonka säkeistöjä siivittävät arkkienkelit hävittävät kaiken tieltään. Helvetin liekeissä roihuavaa kertosäettä tukevat nopeat ja saatanalliset välisoitot. Rituaalin lopussa kuulija viedään helvetin lohduttomiin ja toivottomiin syvyyksiin. Viimeisten tahtien infernaalinen kadotus kuitenkin kietoo ympärilleen ja kiehtoo jokaisella kuuntelulla.”

”Excerps from the Dark Age” on Gomorranin syntymä. Se on sekoitus lukuisia biisi-ideoita, joista on kuin lihamyllyn läpi jauhautunut yhtenäinen kokonaisuus, josta olemme todella ylpeitä. Projekti, joka ei keväällä tuntunut tulevan koskaan valmiiksi, häämöttää nyt silmiemme edessä. Tavoitteena ei ole kuitenkaan päättää tarinaa tähän. ”Excerpts from the Dark Age” on ponnahduskivi tulevaisuuteen. Se on ennen kaikkea tekijöidensä näköinen levy.

Levyn biiseissä on vaihtelevia teemoja, mutta niitä yhdistävät brutaalit ja synkät aiheet. Aiheet vaihtelevat mustasta surmasta Caesarin kuolemaan – koko perheen levy, josta varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Tällä hetkellä bändi kääntää katseet jo liveä varten, mutta työn alla on jo kasa uutta materiaalia. Gomorran on ennen kaikkea livebändi, ja toivomme tapaavamme monet teistä tulevina kuukausina keikoillamme.

On eräänlainen onnekas sattuma, että musiikilliset visiot ovat täsmänneet näinkin hyvin. Se ei suinkaan ole päivänselvää vaan usein bändien hajoamiseen johtava seikka. Perusteellinen pohjatyö kaikessa tekemisessä yhdistettynä ennakkoluulottomaan asenteeseen on ollut korvaamaton palapelin palanen, jonka myötä uutta materiaalia on saatu puskettua eteenpäin nopealla aikataululla.

Biisilista
1. Tavern
2. Black Plague
3. Sermon
4. Hopeless Endeavor
5. Esaiah
6. Hail Caesar

Luetuimmat

Uusimmat