Suomalainen kitaristikaksikko soitti itsensä kovatasoisen Guitar Gods –kilpailun voittoon

jannejaemil’We fucking won’’, hehkuttaa kitaristinuorukainen Janne Nieminen Facebookissa lauantaiaamuyöllä 20.2. Hän ja kitaristi Emil Pohjalainen osallistuivat YouTube-videollaan kansainväliseen Guitar Gods –kilpailuun. Video saavutti nopeasti suosiota, ja lopulta herrat pääsivät Miamissa 19.2. järjestävään finaaliin asti. Ja mikä hienointa: he voittivat!

Guitar Gods –kilpailu on avoin kaikille kitaristeille iästä ja genrestä riippumatta. Osallistujat lähettivät YouTubeen videon soittotaidoistaan, joista kahdeksan suosituinta pääsi Guitar Gods –tapahtuman finaaliin. Palkintona oli pääsy esiintymään Axes & Anchors –risteilylle, jossa ovat mukana esimerkiksi Yngwie Malmsteen ja Marty Friedman. Yngwie Malmsteen esiintyi myös Guitar Gods -tapahtumassa kuten myös muutama muu legendaarinen kitarataituri, kuten Steve Vai ja Gus G.

Janne on itseoppinut kitaristi, ja soittokokemusta häneltä löytyy noin kymmenen vuoden ajalta. Emil puolestaan on soittanut kitaraa 17 vuotta, ja tällä hetkellä hän vaikuttaa Amberian Dawnissa ja Thaurorodissa. Molempia kitaristeja yhdistää rakkaus soittamiseen ja metallimusiikkiin. Emil kommentoi fiiliksiään Kaaoszinelle:

’’Olihan se kyllä aivan älytön hetki kun kuuli, että voitettiin! Ei sitä ollut uskoa alkuun. Siinä meidän setin ja voittajan julkistuksen välissä oli jo ehtinyt asettua lomailumoodiin, sillä hetkellä tajus, että nyt pitää vielä pitää soittokamat tallessa, kun vielä soitetaan risteilyllä. Paluulennot on varattu viikon päähän, kun haluttiin osallistua sille risteilylle voiton sattuessa, nyt tuntuu että tää olisi jollain lailla ansaittua, eikä pelkästään lomareissu. On kyllä ollut niin hienoa saada uusia tuttuja ja cruisella niitä tulee varmasti lisää. Hauska nähdä, mitä kaikkea tästä poikii. Ilman tätä kilpailua me ei Jannen kanssa oltaisi välttämättä ikinä edes tavattu, nyt ei malteta odottaa, että päästään tekemään musaa kunnolla tällä duolla. On ollut myös hauska tavata kaikkia oikeita kitarajumalia ja saada hyvä kaveri kotimaankollega Elmo Karjalaisesta, jonka kanssa hengailtiin täällä, ja joka veti aivan simohienon setin kanssa. On myös siistiä päästä soittamaan tää meidän kilpailubiisi vielä kertaalleen, haha!’’

Kaaoszine onnittelee lämpimästi voittajakaksikkoa upeasta suorituksesta!

Teksti: Iina Ryynänen

Kommentoi julkaisua