Suomalaisen rock’n rollin kummisetä Remu Aaltonen tekee paluun keikkalavoille

Remu & Hurriganes – Viimeinen Keikka

Suomalaisen rock’n rollin kummisetä, 71-vuotias rokkivaari Remu Aaltonen nousee Klubin lavalle Tampereella, perjantai-iltana 14. päivä kesäkuuta.

Rokkivaarin johtamassa Remu Plays Hurriganes –iskuryhmässä soittavat Remun lisäksi kosketinsoittaja Mikko Rintanen, basisti Rude Rothstén ja kitaristi Juho Pitkänen. Nähtäväksi jää, kutsuuko Remu keikalle myös toisen kitaristin, kuten hänellä on joskus ollut tapana tehdä.

Remu teki ”Viimeisen keikan” loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa tammikuussa 2018 ja vakuutti jättävänsä lavat lopullisesti. Mukana olivat muun muassa Ile Kallio, Janne Louhivuori, Pave Maijanen, Mato Valtonen, Dimitri Keiski ja Michael Monroe. Konsertti taltioitiin ja julkaistiin nimellä ”Last Call – Live in Helsinki” CD:n, DVD:n, tuplavinyyli-albumin ja poikkeuksellisesti myös c-kasetin muodossa lähes päivälleen vuosi edellä mainitun konsertin jälkeen 18. tammikuuta tänä vuonna. ”Last Call – Live in Helsinki” nousi heti julkaisun jälkeen Musiikkituottajat ry:n Suomen virallisen albumilistan ykköseksi!

”Viimeisen keikan” lisäksi Remu Plays Hurriganes suostuteltiin vielä toiselle keikalle Köyliön Lallintalolle marraskuun lopulla 2018, kun ohjelmatoiminta siellä lähti uudelleen käyntiin vuosien tauon jälkeen.

-Piti snadisti joustaa… Hyvien muistojen, nostalgisen Lallliksen ja perinteisen tanssilavakulttuurin kunniaksi… Yleisön pyynnöstä, Remu kertoo.

Tänä vuonna Remu Plays Hurriganes palaa takaisin estradeille, mutta keikkailee vain ”hyvin harvakseen ja valikoiden” Remua lainaten.

-Mä olin tasan tarkkaan silloin tammikuussa Helsingin jäähallikeikan jälkeen päättänyt, että tämä on nyt tässä. Myin rakkaan rumpusetinkin pois! Vannoin mielessäni, että ei enää… Suomi on nähty… No sitten tuli se Lallintalon keikka, mikä meni hienosti. Sen jälkeen otin iisisti, lepäsin ja lomailin. Vähän tylsäksihän se meni. Enhän mä osaa himassa maata tekemättä mitään, kun olen koko ikäni tottunut painamaan paikasta toiseen niska limassa, Remu jatkaa.

-Veri vetää tien päälle! Ei mitään rundeja enää, eikä välttämättä edes pitkiä viikonloppurypistyksiä, mutta jokunen keikka jossain, jos pyydetään. Hyvien jätkien kanssa. Ettei tatsi ihan kokonaan katoa, Remu sanoo.

Kommentoi julkaisua