Suomalaiset ovat kaivanneet Shinedownia – Jenkkiyhtye sulatti katsojien sydämet loppuunmyydyllä keikalla The Circuksessa

Shinedown Circus 2018 (12)

Viimeksi vuonna 2009 Suomessa vieraillut Shinedown on yksi Yhdysvaltojen suurimmista ja menestyneimmistä moderneista rock-yhtyeistä. Kymmenen vuotta sitten julkaistua ”The Sound Of Madnessiä” voi pitää yhtyeen läpimurtolevynä, minkä jälkeen bändi on vain vahvistanut suosiotaan ympäri maailman. Shinedownin tyyli on muuttunut vuosien varrella kevyemmäksi, mutta siitä huolimatta yhtye antoi lauantaina The Circuksessa täyslaidallisen rockia.

Starset Circus 2018 (1)

Shinedown ei ollut lauantain ainoa esiintyjä, vaan lavalla nähtiin myös Press To Meco ja Starset. Press To Meco ei herättänyt omalla kohdallani mielenkiintoa kuunnellessani etukäteen bändin musiikkiaan, joten menin The Circukselle vasta, kun toinen lämmittelijä esiintyi. Starset esiintyi varmoin ottein, ja yhtyeen melodinen, aavistuksen progehtava soundi toi hieman mieleen Smash Into Piecesin. Erona tosin on se, että Starset kuulostaa rockimmalta kuin SIP nykyään. Yhtye herätti joka tapauksessa kiinnostusta niin musiikillaan kuin asusteillaan siihen malliin, että bändin musiikkiin täytyy tutustua tarkemmin.

Illan pääesiintyjä oli – kuten arvata saattaa – hyvin, hyvin odotettu. Shinedown sulatti kuuntelijoidensa sydämet heti kättelyssä, vaikka se antoikin yleisön odottaa ”The Sound Of Madness”-, ”Simple Man”- ja ”Second Chance” -kappaleiden kaltaisia hittejä. Yhtye oli ripotellut uuden albumin kappaleita vanhempien kappaleiden sekaan, eikä sillä ollut oikeastaan edes mitään merkitystä, minkä kappaleen Shinedown esitti. Yleisö nautti kaikesta.

Shinedown Circus 2018 (10)

Vaikka olen kuunnellut yhtyettä hyvin paljon ja olen tietoinen siitä, miten hyvin Shinedown yhdistelee albumeillaan raskaita ja kevyitä kappaleita kokonaisuuksiksi, yllätyin silti siitä, miten hyvin tuo kombinaatio toimi myös keikalla. Tunnelmat vaihtelivat hallitusti ääripäästä toiseen: välillä rokattiin niskat kipeiksi, kun taas toisessa hetkessä The Circuksessa vallitsi harmonia Brent Smithin ja Zack Myersin tulkitessa kappaleita akustisesti. Myös basisti Eric Bassin vierailut muutamien kappaleiden aikana kosketinsoittimien takana olivat hienoja kokemuksia.

Shinedown esiintyi vajaan kahden tunnin ajan. Noihin hetkiin mahtui paljon riemua, tunteita ja Brent Smithin puheita. Yleisö lauloi monien kappaleiden mukana, ja yhden kappaleen aikana yleisö valaisi The Circusta puhelimiensa taskulampuilla. Smithin puheet olivat ehkä meidän suomalaisten makuun välillä turhankin siirappisia, mutta se ei haitannut. Pääasia oli, että yhtyeen jäsenten esiintyminen oli aitoa ja innokasta, ja se välittyi myös yleisöön. Shinedown ei turvautunut klubikeikalla pyroihin tai muihin näyttäviin tehosteisiin, vaan se vakuutti esiintymisellään. Toivottavasti yhtyeen seuraavaa Suomen-konserttia ei tarvitse odottaa yhtä kauan, sillä Suomi ottaa yhtyeen vastaan ilomielin tulevaisuudessakin.

Shinedown Circus 2018 (7)

Raportti: Aleksi Parkkonen

Kuvat: Niko Sihvonen

Kommentoi julkaisua