Suomalaista melankoliaa synkimmillään: Hautajaisyön uusi albumi kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.2.2018
Hautajaisyö promokuva – kuvaaja: Noora Komulainen

Pohjois-Savosta tuleva Hautajaisyö julkaisi tänään 2.2.2018 toisen albuminsa, joka kantaa nimeä ”Matkalla Kohti Hautaa”. Julkaisusta vastaa Inverse Records.

Bändin vokalisti Janne Partanen kommentoi:
”Matkalla Kohti Hautaa” nautitaan kovalla äänenvoimakkuudella, hämärässä huoneessa ja mieluusti viinin kera. Synkisty rauhassa ja muista kaikki ne kerrat, kun olet epäonnistunut elämässäsi.”

Suomalaisen melankolian ja kuoleman lähettiläs Hautajaisyö on perustettu loppuvuodesta 2014. Bändi yhdistelee musiikissaan melodista death metallia ja melankolista thrash metallia. Tarjolla on siis tarttuvia kitaramelodioita, raskasta poljentoa ja kärryllisen verran synkkää asennetta. Koko pakettia tahdittaa suomenkieliset melankoliaa tihkuvat sanoitukset, jotka kertovat surullisia tarinoita elämästä, kuolemasta, rakkaudesta, epäonnistumisesta ja mielenterveysongelmista. Nämä suolletaan ulos matalaäänisen vokalistin toimesta. Hautajaisyö on rohkeasti lähtenyt kaatamaan raskaamman musiikin aitoja ja normeja. Siitä todisteena on rankkoja aiheita käsittelevät musiikkivideot, joista viimeisin kertoo surullisen tarinan vanhuksesta ja tämän hoitajasta. Bändi on ottautunut myös perhesurmiin ja tulevaisuudessa väkivaltaisiin suhteisiin. Usein oikean maailman kauhut ovat kauheampia kuin mitään, mitä ihminen voi kuvitella.