Suomeen saapuvalta Port Noirilta tummanpuhuva urbaani single

Kirjoittanut Niko Kuusela - 16.12.2021

Edellisellä ”The New Routine” -albumilla yli seitsemän miljoonaa kertaa Spotifyssa streamannut ruotsalainen Port Noir on julkaissut tummanpuhuvan singlen ja videon kappaleesta ”All Class” . Biisi on ensimmäinen näyte Port Noirin maaliskuussa julkaistavalta neljänneltä albumilta.

Edellisillä albumeillaan sujuvasti rockin eri sopukoissa vieraillut kameleonttimainen yhtye tunkeutuu tulevalla levyllä yhä syvemmälle tutkimattomille kujille yhdistellen musiikissaan elektronista rockia, tummaa popmusiikkia ja R&B:tä. Samalla muun muassa Royal Bloodiin ja Enter Shikariin verrattu yhtye on yhä vaikeammin lokeroitavissa. Bändille itselleen ”All Class” -singlessä on kyse musiikillisten rajojen rikkomisesta:

All Class” on rohkea, mukaansatempaava ja erilainen kappale, jossa eri genret risteävät. Toisin kuin yleensä, tämä kappale syntyi melko nopeasti ja vasta myöhäisessä vaiheessa albumiprosessia. Siinä oli tiettyä tunnelmaa, johon ihastuimme heti. Tiesimme alusta asti, että haluamme julkaista sen sinkkuna.”

Uusi albumi tuo Port Noirin maaliskuussa myös Helsinkiin ja Tampereelle, missä sen voi nähdä osana tanskalaisen VOLAn ”VOLA Witness Tour Scandinavia 2022” -kiertuetta. Aiemmin Port Noir on keikkaillut muun muassa Karnivoolin, Leprouksen, Kaiser Chiefsin ja In Flamesin seurassa. Yhtye on esiintynyt myös Eurosonic-tapahtumassa.

Port Noirin uuden albumin nauhoittanut Daniel Bergstrand (Devin Townsend, In Flames, Behemoth) yhdessä Fredrik Thordendalin (Meshuggah) kanssa. Miksauksesta ja masteroinnista vastaa Magnus Lindberg (Cult of Luna).

Port Noir keikalla:
VOLA Witness Tour Scandinavia 2022
19.03.22 – On The Rocks, Helsinki (Loppuunmyyty)
20.03.22 – YO-Talo, Tampere https://www.lippu.fi/event/vola-yo-talo-tampereen-yo-talo-13821461/