Suomen hämyisintä festivaalia vietetään jälleen – UFOP julkisti ensimmäisen artistinsa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.3.2017

Kolmatta kertaa järjestettävä Uleåborg Festival of Psychedelia, kansankielisesti UFOP, on raottanut harsoa esiintyjäkattauksensa edestä ja avannut ennakkolippujen myynnin. Oulun Välivainiossa sijaitsevasta Tukikohdasta muodostuu hämymusiikista ja -kulttuurista ammentavien mekka kahden päivän ajaksi 14.-15. heinäkuuta.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Tämän vuoden ensimmäinen julkaistu artisti on kuopiolainen psykedeliasta ja occult-meiningeistä inspiroituva Jess & The Ancient Ones. Loput esiintyjät paljastetaan yksi kerrallaan keskiviikkoisin ja perjantaisin tapahtuman Facebook-sivuilla, pienten haastattelujen kera. Menneinä vuosina esiintyjäkaarti on ollut kotimaista A-luokkaa, esimerkiksi Oranssi Pazuzu, Kairon; IRSE!, Death Hawks ja Kaleidobolt ovat tarjonneet festivaalivieraille nannaa äänien ja vahvan esiintymisen muodossa. Ulkomaalaisiakin vierailijoita ollaan myös päästy ihastelemaan, kun viime vuonna festareilla soitti ruotsalainen pitkän linjan stoner-pumppu Asteroid. Kaikkeudessaan hyvää kattausta uskaltaa varmasti siis odottaa tänäkin vuonna.

Festivaalien taiteellinen kirjo ei rajoitu vain äänellisiin näkemyksiin, vaan nautittu on myös performansseista ja monimuotoisesta visuaalisesta itseilmaisusta. Punaisena lankana on miellyttävän festarikokemuksen lisäksi tajuntaa laajentavan elämyksen tarjoaminen, joka välittyy myös festivaalin sloganista:

”Avaa mielesi, nyt on sen aika!”

Liput 39e/2pv, myynnissä 6.3.-10.7. jäljelle jääneet liput ovelta.

Ennakot & info täältä: http://www.uleaborgfestivalofpsychedelia.com/info/
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2067803673445931/

Luetuimmat

Uusimmat