Tämän päivän kovinta maanalaista rockia: Malamujér – Savra Vatnal

Kirjoittanut Ville Kangasniemi - 4.3.2017

Seinäjokelais-kortesjärveläinen rock-trio Malamujér julkaisi vuodenvaihteessa toisen studioalbuminsa “Savra Vatnalin” kasettina sekä digitaalisena. Osan kakkoslevyn kappaleista oli voinut kuulla ennakkoon livenä keikoilla. Käydäänpä läpi, mitä Pohjanmaan kovin tulokas on saanut aikaan. 

Synkeistä tunnelmista pitävä kuulija kaapataan mukaan heti kättelyssä, ja ajan kulku pysähtyy neljäksikymmeneksi minuutiksi. Introraita “Incipiencen” jälkeen päästään itse asiaan. “Territoria”, “Thunderclouds”, “Plague” esittelevät riipivää louhintaa moshauksen ystäville. Levyn loppupuoli taasen keinahtelee groovaavasti, mikä miellyttää varmasti perinteisemmän rockin ystäviä.

Malamujérin sävellyksissä vahvuuksia ovat 90-luvun stoner-jumitus yhdistettynä shoegazen tunnelmointiin. Jos debyyttialbumi “Red Flowers Don’t Blue” luotti hieman enemmän äänekkääseen jumitukseen, on sisaralbumilla meno hieman rauhallisempi. ”Savra Vatnal” laahustaa syvässä loskassa kourien samalla mielen syvyyksiä. Jos aiempi levy oli greatest hits -tyyppinen vuosien varrelta kerätty kasa kappaleita, on kakkosalbumi enemmän yhteen soljuva kokonaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtään tunnelmointia väheksymättä; jään kaipaamaan levyltä enemmänkin energistä jytämeininkiä, mutta eivätköhän nämä hipit vielä tule rokkaamaan monet klubit ja kuppilat kumoon. Keväälle on muutama keikkakin bookattuna, ja viestilinnut visertävät kolmannen albumin olevan tulossa. En voi tarpeeksi painottaa: käykää katsomassa Malamujér livenä.

8/10

Kappalelista:
1. Incipience
2. Territoria
3. Yellow Box
4. Thunderclouds
5. Plague
6. Lady Time
7. Wander
8. Long Time Low

https://open.spotify.com/album/6Mw9XIF5NWnvtUPWqRS9l1
https://www.facebook.com/malamujr/?fref=ts

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Ville Kangasniemi

Luetuimmat

Uusimmat