Suomen kuumimmalta rock-tulokkaalta Shiraz Lanelta uusi albumi huhtikuussa

Shiraz Lane 2016Tämän hetken kuumimpiin kotimaisiin yhtyetulokkaisiin lukeutuva Shiraz Lane julkaisee debyyttipitkäsoittonsa, ”For Crying Out Loud”, huhtikuun 15. päivänä. Albumin julkaisee maailmanlaajuisesti usean melodisen hard rockin jättiläisen (Uriah Heep, Toto, Whitesnake, YES) taustalla toimiva Frontiers Music Srl..Vuonna 2011 perustettu yhtye on nuoresta iästään huolimatta valanut vankan kannatuspohjan Suomen rock-fanien keskuuteen omakustanteillaan ja ahkeralla keikkailullaan. Nuori, energinen, määrätietoinen, viihdyttävä, äänekäs ja autenttinen ovat sanat, jotka kuvaavat rockin perinteisiin nojaavaa yhtyettä parhaiten. Tulevalla albumilla Shiraz Lanen esikuvien – kuten Aerosmithin, Skid Row’n ja Guns N’ Rosesin – kaiut sekoittuvat saumattomasti yhtyeen oman näköiseksi tuoreeksi ja melodiseksi rock-hybridiksi. 

Skandinavian isoimmat yhtyeet, kuten The 69 Eyes, Children Of Bodom, Lordi ja Sonic Syndicate, ovat kuvailleet Shiraz Lanea yhdeksi viihdyttävimmistä yhteistä, jotka tekevät tuloaan isomman yleisön tietoisuuteen. Vaikka Shiraz Lanessa soittavat muusikot ovat vasta parikymppisiä, heitä voi jo hyvällä omallatunnolla kutsua veteraaneiksi omalla tontillaan.

”Aloitimme työskennellä albumin parissa elokuussa 2015 heti Frontiers-diilin julkistamisen jälkeen. Olimme todella kiireisiä koko levytysprosessin ajan, koska teimme laajan kiertueen viime syksynä, joten teimme töitä kellon ympäri. Näin jälkikäteen ajateltuna oli hyvä asia, että meillä oli tiukka aikataulu; biisit valmistuivat yksi kerrallaan todella luonnollisesti ja tasaiseen tahtiin. Kun olimme tarpeeksi luottavaisia biisien suhteen, aloimme miettiä sovituksia ja kokonaisuutta tuottajamme Ben Varonin kanssa ja treenasimme hullun lailla. Kun biisit oli saatu tiukkaan livekuntoon, menimme studioon ja laitoimme ne purkkiin”, kertoo yhtyeen kitaristi Miki Kalske albumin tekoprosessista.

”For Crying Out Loud” -debyyttipitkäsoitollaan Shiraz Lane näyttää oppineensa kaikki genren temput ja on valmis valloittamaan maailman.

”Debyyttimme ei ole konseptialbumi, mutta tiukkaan nivottu paketti biisejä, joilla on jokaisella luonnollinen paikkansa kokonaisuudessa. Kaiken kaikkiaan albumista tuli todella potkiva ja monipuolinen hard rock -helmi, jolla on useita eri puolia ja iso tunneskaala. Kehoittaisimme jengiä kuuntelemaan biisien lyriikoita. Vaikka emme halua paasata minkään aatteen puolesta, niin toivoisimme lyriikoiden avaavan ihmisten silmiä jollain tasolla ja tuovan positiivista fiilistä näiden varsin synkkien aikojen keskelle. Jos näin tapahtuu, niin koemme onnistuneemme”, kuvailee Kalske.

Shiraz Lane aloitti nousunsa rock-yleisön tietoisuuteen ”Out There Somewhere” ja ”Money Talks” -sinkkujulkaisuillaan lokakuussa 2014. Keväällä 2015 yhtye julkaisi viiden biisin EP:n ”Be The Slave Or Be The Change”, joka sai kiitosta niin kuulijoiden kuin median keskuudessa Pohjoismaissa.  Julkaisun myötä yhtyeen tie vei Suomen suurimpien festivaalien lavoille ja keikoille Kanadaan, Tokioon ja Saksan Wacken Open Airiin. Shiraz Lane kiersi myös syksyllä 2015 ahkeraan Suomen klubeja Santa Cruzin seurassa. Vaikka musiikki ei olekaan kilpailu, on paikallaan mainita, että yhtye on voittanut Hard Rock Rising 2014 – ja Wacken Metal Battle 2015 -kilpailut.

”Olemme valmiit täyttämään uhanalaisten rockin dinosaurusten saappaat ja jatkamaan autenttisen, rokkaavan ja merkitsevän musiikin perintöä. Olemme todella innoissamme päästessämme julkaisemaan albumillisen uutta musiikkia surullisissa merkeissä alkaneen rockvuoden piristykseksi. Päät pystyyn ja rokki soimaan”, tiivistää Kalske yhtyeen tunnelmat albumin julkaisun kynnyksellä.

Shiraz Lane For Crying Out Loud 2016“For Crying Out Loud” biisilista:
Wake Up
Momma’s Boy
House Of Cards
Begging For Mercy
Same Ol’ Blues
Mental Slavery
Behind The 8-Ball
For Crying Out Loud
Bleeding
M.L.N.W. – Kill Me (With Your Love) (digitaalisen julkaisun bonuskappale)

SHIRAZ LANE
Hannes Kett – Laulu
Jani Laine – soolokitara
Miki Kalske – rytmikitara
Joel Alex – basso
Ana Willman – rummut

Facebook: http://www.facebook.com/ShirazLane

Kommentoi julkaisua