Suomen The Rasmus raivasi tiensä euroviisufinaaliin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.5.2022

Torinon Eurovision Song Contest 2022 -kilpailun toinen semifinaali päättyi juuri. Suomen edustaja The Rasmus avasi semifinaali-illan näyttävällä show’llaan, jolla yhtye ansaitsi paikkansa maailman suurimman musiikkikilpailun finaalissa tulevana lauantaina.

Torstain semifinaalissa kisasi yhteensä 18 maata, joista 10 pääsi jatkoon. Lauantain finaalissa voittoa havittelee yhteensä 25 maata, joista 20 pääsi jatkoon semifinaalien kautta ja viisi suoraan. Katso kaikki finaaliin päässeet maat täältä

Viime vuoden syksystä asti Euroviisuihin tähdännyt The Rasmus lähtee luottavaisena ja voitontahtoisena finaaliin ja lupaa järjestää räjähtävän show’n.  

”Finaali oli tietenkin tähtäimessämme koko ajan, mutta koska esitysten taso on niin korkea, ei mitään voi pitää itsestäänselvyytenä. Odotamme suurella innolla finaali-iltaa, kun pääsemme kuulemaan ja näkemään oman biisimme muiden hienojen kappaleiden joukossa. Esityksessä lupaamme pistää kaiken peliin”, The Rasmus kommentoi.  

”The Rasmus on kulkenut voimakkaan itsevarmana UMK:n alkuvaiheista lähtien ja on todella hienoa nähdä uusiutunut bändi euroviisufinaalissa”, sanoo Ylen tuottaja Anssi Autio. ”Täysin uusi show saatiin toteutettua komeasti ja sen varmasti huomasivat myös viisuja seuraavat ympäri Euroopan. Bändin ohella tuotantoa on ollut tekemässä suuri joukko koti- ja ulkomaisia ammattilaisia, joille kuuluu myös iso kiitos.”

Torinon Euroviisujen finaali nähdään suorana lähetyksenä lauantaina 14.5. klo 22 alkaen Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa, ja se selostetaan suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja saameksi. Finaali kuuluu myös radiossa Yle Radio Suomen, Yle X3M:n ja YleX:n taajuuksilla.

Finalistien esiintymisjärjestys julkistetaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Semifinaalien pistetaulukko paljastetaan vasta finaalin jälkeen osoitteessa eurovision.tv.