Suomirock-tulokas Varjolalta haikean kaunis ”Kova maa” -single rumasta aiheesta

Kirjoittanut Niko Kuusela - 6.12.2020

Helsinkiläinen, riffipainotteista modernia rockia soittava nelikko Varjola julkaisi ensimmäisen näytteen ensi vuoden alkupuolella ilmestyvältä EP:ltään. Raskassoutuisella ”Kova maa” -kappaleella yhtye tunnustelee musiikillisesti hieman uutta… no, maaperää.

“’Kova maa’ on sävellyksenä meidän mittapuulla jo vanha kappale”, Varjolan vuonna 2018 perustanut kitaristi Arttu Kurkinen kertoo. “Siitä on itse asiassa olemassa demo jo aiemmalla kokoonpanollamme soitettuna, ennen rytmiryhmän vaihtumista. Kesti kuitenkin oman aikansa ennen kuin laulumelodiat ja lyriikat löysivät lopullisen muotonsa.”

Melankolinen ”Kova maa” -sävellys ei ainakaan piristynyt laulaja Vesa Hauturin kirjoittamien lyriikoiden myötä, ja se on hyvä se, tekstissä kun käsitellään hyväksikäyttöä hyväksikäytetyn näkökulmasta. Eli “aika syvissä vesissä sukelletaan”, kuten Kurkinen asian muotoilee.

Viime vuonna debyyttialbuminsa “Varjola” julkaissut yhtye on enemmän kuin tyytyväinen viimeisimpään hengentuotteeseensa.

Oceanhoarse-kitaristi Ben Varonin soolo sekä Merta-yhtyeestä tutun Juhis Kauppisen jälkituotanto kruunasivat lopputuloksen. Tuli oikein onnistunut kappale meidän mielestä. Toivottavasti kuulijat ovat samaa mieltä!”

Kova maa” -kappaleesta on tulossa myös myöhemmin julkaistava musiikkivideo.