Baltix, kuva: Havujakele

Suomirock-yhtye Baltix julkaisi ”III”-albumin ja tuoreen videon ”Lupaus”-kappaleesta

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 18.12.2018
Baltix, kuva: Havujakele

Mikkeliläinen suomirockin sanansaattaja Baltix on julkaissut kolmannen pitkäsoittonsa ”III” ja se löytyy nyt Spotifysta ja muista digitaalisista suoratoistopalveluista. Tuore video ”Lupaus” esittelee bändin musiikin astetta herkempää puolta. Aikaisemmin levyllä mukana olevista biiseistä on julkaistu videot ”Toinen Todellisuus” ja ”Elettyä Elämää”.

Lupaus” (2018) video

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Levyprojekti käynnistyi toukokuussa 2017, jolloin ensimmäisten biisien aihiot syntyivät. Tässä matkan aikana laulaja vaihtui ja halusimme levyn teon lomassa ajaa uusvanhan solistin Aki Mennan kunnolla bändiin sisään. Meillä ei ollut mitään tarvetta kiirehtiä, vaan halusimme todellakin ladata tähän levyyn kaiken osaamisemme, mitä tästä ryhmästä tällä hetkellä vain irti saadaan. Kokonaisuuteen olemme lopulta todella tyytyväisiä, ja toivottavasti musiikki löytää myös kuulijansa”, kosketinsoittaja Jani Lahikainen pohdiskelee.

”Ensi vuonna on tarkoitus keikkailla mahdollisimman aktiivisesti. Baltixin perustamisesta tulee 30 vuotta, ja tätä merkkipaalua päästään kunnolla juhlistamaan ainakin 7.6. St Olof Summerfestissä Savonlinnassa ja 19.7. St Michel Summerfestissä Mikkelissä. Teemme jatkossa aktiivisesti myös akustisia keikkoja. Baltix toimii sekä suuremmilla festarilavoilla että pienemmänkin rock-henkisen pubin nurkassa”, Lahikainen jatkaa.

Baltixin ”III” sisältää 12 biisiä, joiden tekstimaailmassa käsitellään ja jäsennetään maailmaa aikuisen miehen näkökulmasta arkirealistisella otteella. Levy nostaa melodisuuden entistä tiukemmin keskeiseen rooliin Baltixin musiikissa niin laulujen kuin kitaroidenkin toimesta. Sävellyksistä vastaavat kitaristit Jari Valjakka ja Juha Perälahti, sekä Lahikainen, jonka kynästä myös Baltixin biisien tekstit syntyvät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Baltix Facebookissa