Kuva: Niko Sihvonen

Suomirock-yhtye Varjola tarjoilee uuden singlen ”Turvapaikka”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 27.2.2024

Modernia rockia soittava Varjola julkaisee uutta musiikkia. Tummanpuhuvat sanoitukset ja nykyaikainen tuotanto pohjustavat totuttuun tyyliin yhtyeen tuoretta singleä ”Turvapaikka”, jonka ytimestä löytyy varsin inhimillinen sanoma.

”’Turvapaikka’ kertoo valon, lämmön, turvan ja rakkauden löytämisestä toisesta ihmisestä. Toivon, että meistä jokainen löytää tämän levottoman ja kaoottisen maailman keskeltä ihmisen, kenen kanssa ympärillä oleva jatkuva hälinä katoaa. Ihmisen, jota voimme kutsua henkilökohtaiseksi turvapaikaksi”, taustoittaa yhtyeen laulaja Wesa.

Valoisasta viestistään huolimatta yhtyeen perusolemusta leimaa kuitenkin tietynlainen synkkyys – ja bändi itse kuvaileekin itseään suomirockin ”mustaksi lampaaksi”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Perinteisen rockin sijaan meidän musiikissamme sekoitetaan sampleja ja breakdowneja sekä raskaita mutta melodisia kitarariffejä puhtaiden laulujen kanssa. ’Turvapaikka’ edustaa kuitenkin aikaisempiin singleihin verrattuna albumin kevyempää saundia sekä positiivisempaa sanoitusta. Vuosi on hyvä aloittaa meidänkin osalta hieman positiivisemmassa tunnelmassa, kun liu’umme kohti valoisampaa ja lämpimämpää kevättä”, tuumaillaan yhtyeestä.

Varjola on aiemmin kerännyt yhteensä satoja soittokertoja valtakunnallisilla radiokanavilla etenkin hitillään ”Kyynelvirrat”. Nyt julkaistu ”Turvapaikka” on toiseksi viimeinen singlelohkaisu myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta Varjolan debyyttialbumilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat