Suomirock-yllättäjä Jaakko Taneli esittäytyy

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.5.2020

Jaakko Taneli on saapunut ravisuttamaan suomalaista rock-kansaa! Turkulaisen yhtyeen biisejä kantavat tarttuvat melodiat ja jykevät särökitarat. Jaakko Tanelin musiikissa yhdistyvät rehti Amerikan rokki ja kaunis sekä monipuolinen suomen kieli.  Perjantaina julkaistava ”Suomalainen nainen” on jatkoa soittolistoja valloittaneelle ensisinglelle; perjantaina julkaistaan musavideo sekä vähintäänkin ensi viikon kovin debyyttialbumi.

Tommi Karin ja Markus Porkkalan projektina alkanut ja kaveripiiristä bändiksi laajentunut yhtye on saanut nimensä vanhasta numero seiskasta, sillä yhtye soittaa väkevää jenkkirokkia suomen kielellä – ”mitä amerikkalaiset edellä sitä turkulaiset perässä”. Jaakko Tanelin suoraviivaisesti suomeksi lauletulta debyytiltä voikin aistia monipuolisia vaikutteita ja mielenkiintoisia koukkuja meiltä ja maailmalta. Muistiin syöpyvät laulumelodiat ja ihon alle jyräävät raudanlujat kitaroinnit viimeistelevät modernin turkulaisen rock-keitoksen. Yhtyeen toisen singlen sanoma lienee ilmiselvä: kunnia maailman parhaimmille naisille!

Bändin kommentti: ”Debyyttialbumin työstäminen oli pitkä prosessi, jonka aikana bändin kokoonpano eli ja muovautui nykyisenlaiseksi – hyvin yhteen hitsaantuneeksi kaveriporukaksi. Maltillisella aikataululla ja ammattitaitoisen tuotantoryhmän saumattoman yhteistyön tuloksena syntyi albumillinen laadukkaita, bändin itsensä kuuloisia biisejä, joista jäsenistö tuntee äärimmäisen suurta ylpeyttä.”

Bändillä on tällä hetkellä hyvä kutina päällä kuten sen nokkamies Tommi Kari kuvailee tilannetta: ”Eihän tässä meinaa housuissaan pysyä! Kyllähän jo itse kutakin jännittää se, miten albumi otetaan vastaan, ja miten jengi syttyy siihen livekeikoilla. Rakastettiinpa tai vihattiinpa sitä – Jaakko Taneli on tullut jäädäkseen.”