Suomirockin kuumin tulokas Aston Kalmari herättelee deittailijat kohtelemaan toisiaan paremmin

Kirjoittanut Niko Kuusela - 23.1.2022

Vuonna 2018 Lappeenrannassa perustetun Aston Kalmarin ura on lähtenyt loistavasti käyntiin satojen tuhansien striimien ja lukuisien keikkojen myötä. Yhtye sai alkunsa, kun juuri paikkakunnalle muuttanut laulaja-lauluntekijä Aleksi Arola päätti kasvattaa sooloprojektinsa yhtyeeksi. Arola otti riskin ja haki ympärilleen soittajia muusikoiden.netin seuranhakupalstalta.

Nyt lukemattomat studiossa ja tien päällä vietetyt tunnit ovat hitsanneet neljästä toisilleen ennestään tuntemattomasta bändikaverista ystäviä, joiden luonteita yhdistävät arvot kuuluvat myös yhtyeen musiikissa; toisista huolen pitäminen, hyssyttelykulttuurin kitkeminen ja elämästä nauttiminen. Yhtyeen nimi on jalostettu laulajan lapsuusajan lempinimestä Almari Kalmari.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Tarina saa nyt jatkoa, kun yhtye julkaisi ensimmäisen singlen toiselta EP:ltään ”Aikuisten altaaseen”. Aikaisemmin bändi on julkaissut EP:n ”Sininen Huone” sekä täyspitkän albumin ”Ajatusten Ampiaispesä”.

””Älä rakastu minuun” -kappaleella haluamme ravistella ihmisiä kohtelemaan toisiaan paremmin Tinderin myötä pelimäiseksi muuttuneessa deittailuympäristössä. Kappaleessa kertojana toimii toisten tunteilla leikkivän henkilön kolkuttava omatunto”, yhtye kertoo.

Takaraivon perimmäisiin sopukoihin soimaan jäävä kappale saa viikon päästä seurakseen myös teemaan sopivan musiikkivideon, joka on kuvattu Lappeenrannan kulttuurihistoriallisesti tärkeässä, purku-uhan alta pelastetussa Kulttuuritila Nuijamiehessä.