Suomirockin legendalta Juice Leskiseltä löytyi ennenjulkaisematon kappale arkistojen kätköistä: kuuntele ”Halitaan”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.2.2021
Kuva: Yle Kuvapalvelu

Suomirockin legenda Juice Leskiseltä (1950-2006) julkaistaan tänään kirjaimellisesti arkistojen kätköistä löytynyt kappale ”Halitaan”. Kappale on alun perin äänitetty vuonna 1985 Juice Leskinen Grand Slamin julkaisemalle albumille ”Pyromaani palaa rikospaikalle”, mutta se jäi LP-levyltä pois vinyylilevyn minuuttimäärän rajallisuuden vuoksi.

Albumin ilmestymisen jälkeen kyseinen kappale unohtui täysin Juicen ja Grand Slamin 80-luvun aktiivisen keikkailun ja uudempien levyjulkaisujen vauhdissa. Moniraitanauha, jolle laulu oli äänitetty, putkahti esiin vasta hiljattain bändin varaston inventaarion yhteydessä. Lähemmässä tarkastelussa moniraidalta löytyi ”Halitaan”-kappale kaikin puolin valmiiksi tehtynä, soitettuna ja laulettuna.

Melkein roskiin päätynyt moniraitanauha onnistuttiin digitoimaan, jonka jälkeen kappale miksattiin ja ilmestyy nyt digisinglenä. ”Halitaan” tullaan kuulemaan lisäksi myös livenä tulevissa Riku Nieminen & Juice Originals -yhtyeen konserteissa. Katso lisätiedot: www.juiceoriginals.fi

Voit kuunnella kappaleen tästä: