Suomirockin nousutähti Aston Kalmari julkaisi uuden ”Aikuisten altaaseen” -EP:nsä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 22.5.2022

Hyvällä sykkeellä suomirockin historiaa jatkava Aston Kalmari tunnetaan ihon alle uivista sanoituksista ja mukaansatempaavasta live-energiastaan. Vuonna 2018 Lappeenrannassa perustettu yhtye on aktiivisesti raivannut tietä edeltään ja julkaissut tähän mennessä täyspitkän albumin ”Ajatusten ampiaispesä” sekä EP:n ”Sininen huone”.

Nyt julkaistavan aikuistumisen haasteista kertovan ”Aikuisten altaaseen” -EP:n satoa alettiin lohkota tammikuussa ”Älä rakastu minuun” -sinkulla, ja vihdoin 20.5. päivänvalon näkee myös EP:n nimikkoraitana toimiva ”Aikuisten altaaseen” -kappale, joka tullaan kuulemaan myös tuoreessa Biisonimafia-elokuvassa.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

””Aikuisten altaaseen” kiteyttää kolmenkympin rajapyykin tuntumassa elävän nuoren aikuisen sisällä pauhaavan pelon vanhenemisesta ja vastuun ottamisesta. Ajan kulumista ei pääse pakoon ja aikuisten altaassa ei jalat enää ylläkään pohjaan. Kappale saa kuulijansa tanssimaan kengänpohjansa sileiksi ja samalla herättämään ahdistusta liian nopeasti kuluvasta ajasta. Eikö voitaisi vain kääntää kaikki ennalleen?”, yhtyeen laulaja-kitaristi Aleksi Arola kertoo.

Yhtye on myös luonut faneilleen spesiaaliherkkua, sillä koko ”Aikuisten altaaseen” -EP tullaan julkaisemaan myös studiolive -versioina, jotka yhtye teki kuuluisalla Astia-studiolla Lappeenrannassa. Tästä saatiin maistiaiset ”Jos katse vois tappaa” -kappaleen julkaisun yhteydessä, ja loput videot tullaan näkemään yhtyeen Youtube-kanavalla 22.5. klo 18:00.

Yhtyeen keikkarintama näyttää myös varsin valoisalta. Ensi viikolla yhtye soittaa Lappeenrannan Kulttuuritila Nuijamiehessä EP:n julkaisukeikan, joka myös striimataan kaikkien fanien saataville. Streamin koodin saa lunastettua tästä. Paikan päälle pääset ostamalla ennakkolipun täällä.

Aston Kalmarin tulevat keikat:
25.5. Lappeenranta (+Live stream) / Kulttuuritila Nuijamies
27.5. Helsinki / Bar Taikurin Hattu
28.5. Anjala / Ravintola Bar`kki
8.7. Turku/ Papa Joe
9.7. Kouvola/ Ankkapurha GoGo -festivaali
16.7. Savitaipale / Hakamäki Piknik
16.7. Lappeenranta / Satamatori
23.7. Kouvola / Jättömaa kylässä II -festivaalit
27.8. Lappeenranta / Sataman valot