Suomirokkia raikaa taas – Aknestik kiertueelle

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.5.2022

Aknestik – nuo merten kiharapäät -yhtye palaa klubikiertueelle marraskuussa 2022. Haukiputaalainen bändi tekee myös muutaman esiintymisen kesällä. Suomirokkia ja suuria tunteita 2022 -nimeä kantava kiertue nähdään yhteensä kuudella paikkakunnalla. Tampereen- ja Helsingin-keikoilla on mukana myös Suomessakin pienimuotoiseksi ilmiöksi nousseen brittipop-buumin aallonharjalla läpi kultaisen 90-luvun toiminut Supperheads.

Viime vuonna aktivoitunut Aknestik sanoo olevansa elämänsä kunnossa. Kaveripohjalta perustettu yhtye esiintyy kiertueella originaalikokoonpanossaan.

”Pitkä tauko on auttanut ymmärtämään, mikä meidän musiikissa on oleellista”, Aknestikin jälkeen soolouraa tehnyt solisti Jukka Takalo kertoo.

”Mahtava lähteä kiertueelle tällä porukalla ja toivottavasti nähdään tuttuja naamoja yleisön joukossa! Nyt soitetaan parhaat ja rakastetuimmat rallit isolla intensiteetillä. Saa laulaa mukana. Kiertueesta tulee melkoiset kokoontumisajot”, Takalo jatkaa.

Kitarapopin Suomeen tuonut yhtye teki aikoinaan lukuisia radiohittejä, keikkaili raivokkaasti ja nousi festareiden päälavasarjaan ennen kuin lopetti aktiiviuransa kesällä 2002. 90-luvulla legendaariselle Poko Rekordsille seitsemän albumia levyttäneen Aknestikin biisit ovat jääneet kansakunnan kollektiiviseen muistiin ja niistä keskeiset kuullaan tulevalla kiertueella: ”Suomirokkia”, ”Jokapäivä”, ”Sata vuotta kaivossa”, ”Maailma on naisia puolillaan”, ”Avaruuden aikataulut”, ”Haukipudas”.

Yhtye liittyi myös sosiaaliseen mediaan, bändin löytää tätä nykyä sekä Facebookista että Instagramista. Nostalgianälkäisten kannattaa ottaa siis tilit seurantaan.

Aknestik – Suomirokkia ja suuria tunteita 2022
23.7. Oulu, Voimala 1889 (+The Southgates)
24.7. Sotkamo, Pesäpallostadion
4.11. Lappeenranta, Nuijamies
5.11. Tampere, Yo-talo (+Supperheads)
11.11. Hämeenlinna, Suistoklubi
12.11. Helsinki, On the Rocks (+Supperheads)