Suoraan sanottuna todella järisyttävää jälkeä – arviossa sveitsiläisen Bölzer-yhtyeen pienjulkaisu ”Lese Majesty”

Yli 10-vuotias kahden miehen johtama Bölzer on kylvänyt kaaoksen ja sysimustan kombinaatiolla varustettua äärimusiikkia. Viimeistään vuonna 2013 julkaistun ”Aura”-EP:n jälkeen metalliskenen alamaailma on kääntänyt tarkemmin katseensa duon aktiviteetteihin. Paljoa diskografiaan ei ole mahtunut julkaisuja, mutta pienissä erissä kaksikolta on tullut maittavaa jälkeä pihalle. Tämän vuoden loppupuolelle kuluttajat saavat ihmeteltäväksi uuden pienjulkaisun ”Lese Majesty”.

Miltei puolen tunnin mittainen pienlevytys on alusta lähtien tummanpuhuvaa ja myrskyisää äärimetallia koko mustan sydämen edestä. Taival muistuttaa melko paljon debyytin ”Hero” (2016) jatkumoa, mutta silti ihmetystä puskee ensimmäisen kuuntelujen aikana ilmi. Miten ihmeessä kaksi ihmistä onnistuvat luomaan niin massiiviset soundit? Etenkin, kun bassosta ei ole mitään tietoa. Toisin sanoin ”Lese Majesty” on silkkaa murhaa!

Julkaisun aloitusraita ”A Shepherd in Wolven Skin” ottaa ensimmäisten sekuntien aikana luulot pois! Raivokas soitto ja erityisesti Okoi ”KzR” Thierry Jonesin mureat vokaalit nostavat tunnelmaa melkoisiin korkeuksiin. Yhdeksän minuutin mittainen teos ei tunnu missään vaiheessa tylsältä tai ylipitkältä vedolta. Väliosuuden ”Æstivation” jälkeen ”Into the Temple of Spears” kuulostaa pikaisella katsauksella ensimmäisen kappaleen jälkeen samalta soitolta, mutta sekaan on onnistuttu tuomaan hieman poikkeavia sovituksia. Varsinainen jättiläinen on julkaisun viimeinen raita ”Ave Fluvius! Danu Be Praised. Kahdentoista minuutin aikana kaikki energia, raivo ja myllerrys puretaan kosmiseen olemassaoloon. Kuuntelu koituu hyvin hypnoottiseksi mutta samaan aikaan aggressiiviseksi ja jylhäksi, ettei mitään järkeä. Tummat verhot ovat laskeutuneet ylle!

Bölzer osaa hoitaa oman tonttinsa kunnioitettavasti! EP-julkaisu ”Lese Majesty” on määrältään pieni, mutta järisyttävän massiivinen. Kuinka suureksi monumentti tämän jälkeen kasvaa, mikäli laatu pysyy yhtä hyvänä kuin tähän asti? Uskon, että erittäin, erittäin suureksi.

9½/10

Kappalelista:

1. A Shepherd in Wolven Skin
2. Æstivation
3. Into the Temple of Spears
4. Ave Fluvius! Danu Be Praised

Bölzer Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua