Suoratoistopalveluihin ladataan tällä hetkellä päivässä 120 000 kappaletta

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 29.5.2023

Uutisoimme sivustollamme vuoden 2022 marraskuussa, että suoratoistopalvelu Spotifyhin ladataan päivässä noin 100 000 kappaletta. Kyseessä on huikea määrä, ja tilastollisesti suurin osa palveluun ladatusta musiikista jää ilman kuuntelijoita.

Nyt Music Business Worldwide uutisoi tuoreesta Luminaten tekemästä selvityksestä, jonka mukaan tällä hetkellä suoratoistopalveluihin ladataan päivässä 120 000 uutta kappaletta. Määrä on siis jälleen noussut huimasti. Data on laskettu vuoden 2023 ensimmäiseltä neljännekseltä.

Luminaten mukaan Spotifyhin, YouTube Musiciin ja muihin suoratoistopalveluihin on ladattu yhteensä 10,08 miljoonaa uutta kappaletta pelkästään vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Kyseessä on valtava määrä, ja edelleen tilastollisesti suurin osa uudesta musiikista jää ilman kuuntelijoita.

Osa tästä musiikista on kuitenkin erilaista valkoista kohinaa, huminaa tai sitten esimerkiksi sateen ropinaa tai muita luontoääniä. Erilaiset rauhoittavat äänet, testiäänet ja vastaavat ei-musiikilliset äänijulkaisut ovat hyvin suosittuja, jonka lisäksi esimerkiksi tekoälyn tekemä musiikki alkaa vallata tilaa suoratoistopalveluista.

Luetuimmat

Uusimmat