Superdeathflame – The Last Wave

Superdeathflame on saanut valmiiksi ensimmäisen kokopitkänsä. Yhtye on ollut kasassa vuodesta 2007 lähtien ja aikaisemmin julkaissut myös yhden EP:n. Saatekirjeessä kuvaillaan heidän soittavan tiukkaa ja melodista thrash-metallia.

Avausraita kantaa nimeä ”Lost From Shadows” ja se esittelee kuuntelijalle kieltämättä kohtalaisen jykevää metallia soittavan yhtyeen. Soittopuoli on kavereilla kohtalaisen hyvin hallussa ja kappaleista löytyy niin melodisuutta, kuin teknisyyttäkin. Kuitenkin liian tasapaksua yhtyeen materiaali tuntuu olevan, joten aivan genren kirkkaimpaan kärkeen ei tällä levyllä vielä kivuta. Myös vokalisti voisi olla hivenen monipuolisempi.

Levyn tasaisuus tulee parhaiten esiin ZZ Topin lainakappaleessa ”Sharp Dressed Man”. Tuo boogie rockin hittikipale kun on sekin saatu kuulostamaan täysin samalta, kuin yhtyeen omat kappaleet. Kieltämättä olisin odottanut hieman räväkämpää versiota, ei varsinaisesti huono cover biisi, mutta ei myös mitenkään erityisesti mieleenpainuvakaan. Yhtyeeltä löytyy kyllä hyviä riffejä ja hyviä ideoita, mutta aivan vielä ei tunnu olevan valmis isompiin kuvioihin. Hyvällä alulla tässä kyllä ollaan ja kun vielä vähän hiotaan, niin hyvähän tästä tulee. Nyt kuitenkin ovat isoimmat panokset vielä ampumatta.

Levyltä löytyy kaikkiaan seitsemän kappaletta ja sen yhteispituus on aika tarkalleen puoli tuntia. Uskoisin bändiltä tulevan vielä kovempaa tavaraa tulevaisuudessa, nimittäin rahkeita siltä kyllä löytyy, mutta nyt tästä kiekosta jäi jotenkin tasainen ja vaisu kuva. Tällä levyllä yhtye tulee ikävä kyllä hukkumaan massojen joukkoon, sillä vastaavia orkestereita löytyy vaikka kuinka monta, joten seuraavalle kiekolle vaan isompaa vaihdetta kehiin.

6/10

Kappalelista:

1.Lost From Shadows
2.Mistrust
3.Trust
4.When I Arise
5.Sharp Dressed Man
6.Never Forgotten Justice
7.Release

http://www.myspace.com/superdeathflame

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua