Superdieselin ”Elevate” on tarttuvaa rockia omalla twistillään

Vuonna 2016 perustettu ja miehekkäästi nimetty Superdiesel julkaisi helmikuun lopussa debyyttialbuminsa. Aiemmin EP:n julkaissut yhtye on hionut osaamistaan keikkailemalla ja sijoittumalla viime vuonna Emergenza-bändikilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon. Viisihenkisessä yhtyeessä on kunnianhimoa ja kykyä, joista molemmat loistavat ”Elevate”-albumilta.

Superdiesel luottaa debyytillään moukaroiviin riffeihin ja addiktoiviin kertosäkeistöihin. Tästä loistavina esimerkkinä toimivat ”Break Out” ja ”Memory Lane”. Jo albumin kolmannella kappaleella mennään sellaisille vesille, mitä ei olisi ehkä albumiin tarttuessa uskonut. ”To Dare Is To Live” alkaa poppimaisella ja rauhallisella melodialla, mutta minuutin jälkeen kappale paljastaa kyntensä. Myös seuraavana soivasta nimikkokappaleesta löytyy popahtavia elementtejä, mutta myös runsaasti rock-pitoisuutta.

”No Good For Me” hakee vauhtia garagerockin puolelta ja kappale on mitä mainioin energiapiikki. Kyseisen kappaleen jälkeen Superdiesel pulahtaa rohkeasti utuisen poprockin puolelle kappaleessa ”Waterfalls”, jossa päästään nauttimaan vokalisti Daniel Jakobssonin pehmeästä ja hienosta tulkinnasta jousisoittimien ohessa. ”Waterfalls” on selvästi levyn isoin ja kunniahimoisin kappale, joka todistaa, että Superdiesel taittuu kevyempäänkin linjaan uskottavasti.

Kolossaalisen ”Waterfallsin” jälkeen albumilla siirrytään suoraviivaisemman rockin puolelle. Poukkoileva ja energinen ”Say No More” ottaa vielä lisää kierroksia irti Superdieselin moottorista, ja kun maaliviiva ylitetään yhteishenkeä kohottavalla ”We Will Survivella”, ei kasvoille voi jäädä muuta kuin tyytyväinen hymy.

”Elevate” tulee kaahattua läpi hieman vajaassa 40 minuutissa, ja tuntemukset usean kuuntelukerran jälkeenkin ovat itselläni myönteiset. Vaikka kyseessä onkin vasta  Superdieselin ensimmäinen täyspitkä, on levy kokonaisuudessaan tasaisen vahva paketti, jonne ei ole jäänyt joutokäyntiä. Albumilta löytyy myös mukavuusalueelta poistumista, jota yhtye lupaili saatekirjeensä sanoissa.

Superdieselin debyytti on ehtaa rockia alusta loppuun. Sille on uskallettu ottaa mukaan elementtejä myös pop-musiikin puolelta. Ehkä tämä osaltaan selittää sen, miksi levy kuulostaa niin raikkaalta, vaikka yhtyeen nimi antaakin viitettä enemmän raskaasta rockista. Superdieselin debyytti on siis pätevä rock-albumi, johon jokaisen rock-musiikin ystävän kannattaisi tutustua.

7/10

Kappalelista:

  1. Break Out
  2. Memory Lane
  3. To Dare Is To Live
  4. Elevate
  5. No Good For Me
  6. Waterfalls
  7. Take This Land Back
  8. My Time Is Over Now
  9. Say No More
  10. We Will Survive

Superdiesel Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua