Surgical Meth Machine – s/t

Alejandro Ramírez Casas, paremmin -nimellä tunnettu, on henkilö, jonka nimi loistaa kirkkaasti industrial metalin maailmassa. Noin vuoden takaisessa haastattelussa Jourgensen kertoi haluavansa tehdä maailmanhistorian nopeimman albumin. Nyt tämän vuoden huhtikuussa herra sekopää Jourgensen esittelee maailmalle uuden projektinsa Surgical Meth Machinen debyyttialbumin, joka lupailee juuri sitä maailman nopeinta musiikkia. Tällaisesta lupauksesta ei voi olla kiinnostumatta.

Ministry on ollut yksi niistä projekteista, jolla herra Jourgensenin on luonut menestyksensä ja tienannut leipänsä. Mitä olen viimeisimpiä Ministryn studiojulkaisuja kuunnellut, niin ”Relapse” (2012) ja ”From Beer to Eternity” (2013) ovat kohtalaisia levyjä mutteivät millään tavalla ikimuistoisia. ”The Last Sucker” (2007) on viimeisin julkaisu, josta olen pitänyt; se on vahvaa ja hyvää Ministrya. Mikä lienee sitten Ministryn nykyinen tilanne: Onko koko yhtye hiljaiselossa tai tauolla vai mitä? Tästä itselläni ei ole tietoa, mutta nähtävästi herra Jourgensen haluaa tehdä jotakin muuta. Ja tämähän täytyy aloittaa aivan puhtaalta pöydältä. Jospa maailman nopeimman albumin luonut on uusi Al Jourgensenin musiikin tekemisen innon ylösnousemus.

Jo ensimmäisellä kuuntelukerralla Surgical Meth Machine on yhtä musiikillista kieroilua ja sekopäisyyttä. No, täytyy myöntää, että loppujen lopuksi albumi muistuttaa aika paljon Ministrya. Siitä huolimatta tältä albumilta ei löydy hitaita raitoja, aivan kuten Jourgensen on luvannut.

Surgical Meth Machine potkii hyvin persuuksiin eikä jätä industrial metalin ystäville muuta kuin kylmiä väreitä. ”I’m Sensitive” lämmittää hyvin kuuntelijoita ennen seuraavia kieroja raitoja, joista omiin suosikkeihini lukeutuvat ”Rich People Problems”, ”I Don’t Wanna” ja rock’ n’ roll -tyyppinen ”Gates of Steel”.

En lähtisi kuitenkaan henkseleitä paukuttelemaan, sillä albumi sisältää kaksi raitaa, ”Unlistenable” ja ”I’m Invisible”, joiden kohdalla en osaa päättää, miten niihin suhtautua. Jälkimmäisen raidan vielä voin jotenkuten ymmärtää, sillä se on albumin viimeinen kappale, joka voisi olla outro tai vastaava. ”I’m Invisible” –kappaleessa on silti hauska sirkusmainen ja psykedeelinen fiilis, mutta sitä ei jaksa kuunnella joka kerta, kun albumin pistää alusta asti pyörimään. ”Unlistenable” on taas turhan pitkä ja voice over -tyyppisellä systeemillä tehty raita, josta minulle ei jäänyt mitään mieleen.

Täytyy myöntää, että ei tämä Jourgensenin uusin projekti Surgical Meth Machine ole hullumpi. Ei se ole aivan timanttia, mutta kyllä tästä Ministryn ja industrial metalin ystäville hyvät kuuntelutuokiot tarjoaa. Nopeus on valttia tällä albumilla. Sävellykset ovat nopeita, ja ajanvietto tämän albumin parissa on nopeaa ja viihtyisää.

8+/10

Kappalelista:

01. I’m Sensitive
02. TragicALert
03. I Want More
04. Rich People Problems
05. I Don’t Wanna
06. Smash and Grab
07. Unlistenable
08. Gates of Steel
09. Spudnik
10. Just Go Home
11. Just Keep Going
12. I’m Invisible

Surgical Meth Machine Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua