Suru-uutinen: Kuopion Henry’s Pub lopettaa yli 50-vuotisen toimintansa

Kuopiossa vuonna 1970 aloittanut koko kansan olohuoneena ja keikkapaikkana tunnettu Henry’s Pub lopettaa toimintansa. Päätös koko pandemian ajan suljettuna pysyneen Henry’s Pubin toiminnan lakkauttamisesta syntyi koko ravintola-alan liikevaihtoa järkyttäneiden kokoontumisrajoitusten myötä, kertoo Vararengasravintolat Oy:n toimitusjohtaja Juho Rissanen:

”Henkka on keikkapaikkana suht pienikokoinen ja vaikeakulkuinen. Keikkatoiminnan harjoittaminen tiloissamme on ollut koronarajoitusten myötä mahdotonta jo yli vuoden ajan, mutta työtä ja kuluja aiheutuu silti merkittävä määrä. Viime vuosikymmeninä Henkan liikeidea on ollut vahvasti sidottuna livekeikkoihin ja nyt kun keikkoja ei ole saanut pitää – on pubikin ollut kiinni. Keikkatoiminta ei ole päätoimialaamme ja koronasta selvitäksemme katseet pitää nyt suunnata muualle, sillä tapahtumien ja keikkojen tulevaisuus selkeän exit-suunnitelman sekä alan toimijoille riittävien tukien puuttuessa näyttää vielä pitkään epävarmalta.”

”Henkan” lavalta ovat ponnistaneet mm. Tarot, Turmion Kätilöt, Verjnuarmu ja viimeisimpänä hard rock-yhtye Block Buster. Legendaarisella lavalla nähtiin vuosien saatossa myös valtakunnallisia suuria nimiä, kuten Neljä Ruusua, Eppu Normaali, Tehosekoitin ja J. Karjalainen.

Kommentoi julkaisua