Mike Hudson

Suru-uutisia punk-maailmasta: The Pagansin vokalisti Mike Hudson on kuollut

Kirjoittanut Teemu Esko - 29.10.2017
Mike Hudson

Yhdysvaltalaisen pitkän linjan punk-yhtyeen The Pagansin vokalisti Mike Hudson on menehtynyt 61-vuotiaana. Mies kuoli perjantai-iltana 27.10., kun vielä diagnosoimaton paksusuolen syöpä oli aiheuttanut hänelle vatsakipuja edellisenä päivänä. Hudson ei halunnut leikattavaksi, ja menehtyi seuraavana päivänä verenmyrkytykseen.

Kaoottisesta punk-rockistaan tunnettu, 70- ja 80-luvuilla mainetta niittänyt The Pagans on julkaissut uransa aikana etenkin lukuisia 7″-singlejä, joista merkittävimpänä voidaan pitää vuoden 1978 julkaisua ”Street Where Nobody Lives / What’s This Shit Called Love?”.

The Pagansia perustamassa ollut Hudson tunnettiin omistautuneisuudestaan musiikin ohella myös kirjoittamiseen. Hudson muutti vuonna 2000 Niagran putousten lomaan Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalle. Hän oli toimittajana ”Niagra Falls Reporter” -lehdellä usean vuoden ajan, ja jatkoi toimintaansa vielä muutettuaan Los Angelesiin. Mies kirjoitti vuonna 2008 vihaisen ja kitkerän omaelämäkerran ”Diary of a Punk: Life and Death in the Pagans”, jossa hän tylytti monia henkilöitä Clevelandin musiikkipiireissä. Pari vuotta myöhemmin Hudson lähetti anteeksipyynnön ainakin eräälle CoolCleveland -lehden toimittajalle, ja paljasti samalla itsestään uuden puolen.

Vihaisen punk-rockarin toinen puoli näkyi hänen rakkaudessaan koiriin, joita hän pelasti ja hoivasi ahkerasti. Hudson lähestyi rakkaita koiriaan yhtä suurella intohimolla kuin musiikkiaan.

The Pagans muisteli Hudsonia Facebook -sivullaan: