Susimetallipartio Wolfheart nähdään keikkalauteilla Vaasassa Rockperry Reloadissa: ”Toivomme, että saamme syksyn ja talven kotimaan keikat soitettua sovitusti”

Kotimainen laulaja-kitaristi Tuomas Saukkosen kipparoima susimetallipartio julkaisi viimeisimmän ”Wolves Of Karelia” -nimisen albuminsa huhtikuun 10. päivä Napalm Recordsin kautta. Valitettavasti yhtyeen suunnitelmat albumin julkaisun jäljiltä menivät koronaviruksesta johtuen uusiksi ja bändi joutuikin siirtämään suuren osan tämän vuoden keikoistaan vuoteen 2021. Kaaoszine tavoitti sähköpostin välityksellä Tuomaksen ja kyseli hieman tuoreimpia kuulumisia bändin leiristä. Voit lukea haastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Terve! Teidän uuden albuminne julkaisujuhla siirrettiin joulukuulle koronapandemian takia, ja koko musiikkibisnes on aivan sekaisin. Mitä sinä itse teet bändisi kanssa tänä aikana?

Tuomas: Kun albumi on julkaistu ja kaikki promotyö on hoidettu, niin keskityn enemmän yksityiselämäni kasassa pitämiseen. Musiikki säilyy ja niin mekin bändinä. Teimme yhden virtuaalikeikan, joten ässiä ei ihan hirveästi hihassa ole. Saatamme tehdä yhden unplugged-keikan, mutta siinäpä se.

Teidän uusi albuminne ”Wolves of Karelia” on siis julkaistu. Miksi juuri Karjala? Mitä haluatte meidän oppivan tästä albumista?

Tuomas: Minun juureni juontavat Karjalaan ja olen viettänyt siellä koko lapsuuteni. Isäni suku on omistanut siellä maatilan jo yli sadan vuoden ajan. Albumi keskittyy talvisotaan, ja kaikista tärkeimmät taistelut käytiin siellä.

Miltä uuden albumin tekeminen tuntui? Osallistuiko myös Vagelis albumin tekemiseen?

Tuomas: Vagelis teki kaikki soolot albumille, mutta kaikki muu oli minun käsialaani. Meillä oli myös intensiivinen kiertue, joka sisälsi 140 keikkaa kymmenen kuukauden aikana. Se on pisin tauko, jonka olen pitänyt kirjoittamisen suhteen, koska en sävellä tien päällä. Kun pääsin kotiin edellisen ”Constellation of the Black Light” -albumin jälkeen, olin kuin ilmapallo räjähdyspisteessä. Minulla oli niin paljon ideoita, etten edes pystynyt tekemään niistä kappaleita. Joten kirjoitin koko albumin kahdessa kuukaudessa.

Miten Vagelis Karzis päätyi bändiin? Hän on sessiomuusikko, mutta soittaa ilmeisesti myös keikkoja? 

Tuomas: Hän on itse asiassa täysjäsen ja soitti meidän kanssa kuusi viikkoa Euroopassa. Hän tulee myös soittamaan tulevilla keikoilla ja levyillä, kunhan tilanne tasaantuu. Näin hänet ensimmäisen kerran 2018, kun hän soitti Rotting Christissa bassoa. Pyysin häntä mukaan soittamaan meidän ensimmäiselle Pohjois-Amerikan-kiertueelle, mutta hän oli silloin liian kiireinen. Jatkoimme kuitenkin juttelua, ja minulle selvisi, että hänen pääsoittimensa on kitara. Saimme uuden mahdollisuuden kiertää, ja hän tuli mukaan. Kemiamme kohtasivat ja hän jäi remmiin.

Uusi albumi on raskas ja massiivinen. Myös koko albumin kattaa samanlainen tematiikka musiikissa. Se on myös melodinen tietenkin, mikä on Wolfheartin luonteelle tyypillistä. Miten kuvailisit uutta levyä? 

Tuomas: Olen samaa mieltä. Koko albumi kirjoitettiin tavallaan soundtrack-tyylisesti talvisodalle. Luin paljon veteraanien tarinoita lyriikoita varten. Albumista pitikin tulla aggressiivinen ja massiivinen, mutta se on myös voitokas.

Milloin seuraavat kiertueet astuvat kuvioihin? Olisiko klubikeikoille tilaa vielä tämän vuoden lopulla?

Tuomas: Toivoisin niin, että saisimme ainakin kotimaassa keikkoja soiteltua syksyllä sekä sovitut festarikeikat Rockperryssa, SaariHelvetissä sekä Dark River Festivalissa. Olemme kuitenkin siirtäneet Euroopan- ja Pohjois-Amerikan-kiertueet vuoteen 2021. Yli sata keikkaa on siirretty, joten merkittäviä muutoksia on tapahtunut.

Uskotko musiikkibisneksen selviävän tästä? Miten luulet asioiden muuttuvan klubeilla, bändeissä ja järjestäjissä?

Tuomas: Musiikkiala toimii erittäin pienillä marketeilla, joten vahinkoa tapahtuu varmasti. Monet keikkapaikat eivät varmasti pärjää, ellei isompia esiintyjiä saada talveen mennessä. Järjestäjät, teknikot, oheistuottajat ja klubit ovat menettäneet kaiken tulonsa, ja monia niistä ei varmasti enää ole vuonna 2021. Stressaavia aikoja.

Tälle kesälle on myös sovittu keikkoja teidän osaltanne. Luuletko niidenkin siirtyvän?

Tuomas: Meillä on sovittuna keikkoja, mutta luulen, että festareita soitellaan vasta 2021.

On varmasti vaikea puhua tilanteesta, mutta sinulla on varmasti paljon suunnitelmia bändille. Voisitko kertoa niistä jotain?

Tuomas: Minä jatkan musiikin kirjoittamista. Uusia projekteja saattaa syntyä, mutta on vaikea tehdä suunnitelmia ennen kuin tiedämme enemmän tästä viruksesta.

Kiitos paljon ajastasi. Haluaisitko sanoa vielä jotain faneillesi?

Tuomas: Pysykää kotona ja rentoutukaa.

Voit kuunnella ”Wolves Of Karelia” -albumin kokonaisuudessaan tästä:

https://www.facebook.com/WolfheartRealm/

Haastattelu: Marlena Darocha

Kommentoi julkaisua