Suudella – Leijonankesyttäjä

Suomenkielinen metalli/hardcore-musiikki on kaivannut jo pitkään piristystä ja lisää osaajia. Ennen Katuva-nimellä tunnettu Suudella-yhtye on juuri sopiva piriste suomenkieliseen metalli/hardcore-kategoriaan. Heinolasta ponnistava yhtye julkaisi Internet-julkaisuna ”Leijonankesyttäjä”-nimisen julkaisun. Julkaisun on äänittänyt Juho Räihä Soundspiral- studiossa ja masteroinut Minerva Pappi Finnvox-studioilla.

Tämä kahden raidan julkaisu jatkaa siitä mihin edellisellä, vuonna 2009 julkaistulla ”Väestönkasvukipuja”-julkaisulla jäätiin.

Julkaisu lähtee käyntiin vauhdikkaasti nimikkokappaleella ”Leijonankesyttäjä”. Kappaleessa yhdistyvät kantaaottavat sanoitukset, tarttuvat kitarariffit ja vauhdikas rumputyöskentely. Kappaleen teemaksi nousee selvästi esille esimerkiksi ihmisten hylkimisen vastaisuus, kuten esimerkiksi sanoituksista
”Juoskaa kohti sivun vasenta reunaa, kesyttäkää leijonat. Kansallisuuden sijaan ihmisyyttä korostakaa” selvästi ilmenee.

Julkaisun toinen raita, ”Armoton lahja” lähtee käyntiin tiukalla breakdownilla ja osoittaa heti alkuun että myös tästä kappaleesta löytyy asennetta. Kappale jatkaa edellisen raidan tiukkaa ja kantaaottavaa linjaa. Kitarariffit ovat tässäkin kappaleessa tarttuvia ja rumputyöskentely hienoa. Kappaleen sanoitukset ottavat kantaa esimerkiksi ihmisten itsekeskeisyyteen ja rahan valtaan, kuten sanoista ”Armoton lahja, omistamisen aate. Kuka puhuu köyhän kieltä paikassa, jossa ainoa kieli on valuutta. Armoton lahja, omistamisen aate” voi päätellä.

Vokalisti Tuukka Ojansivun suoritus on mainitsemisen arvoinen, vokaaleista suorastaan huokuu asenne ja yhtyeen kantaaottavuus. Myös kitaristit Kosti Laisi ja Jukka Mustonen, sekä rummuissa työskentelevä Aleksi Huhtaniemi ansaitsevat maininnan. Kitarariffit ovat tarttuvia ja melodisia ja breakdownit ovat mukaansatempaavia. Rumputyöskentely on mainiota ja tukee kitaroita loistavasti. Nämä edellä mainitut henkilöt yhdessä basisti Teemu Kosken kanssa ovat onnistuneet luomaan kokonaisuutena todella hyvin toimivan julkaisun, jota on erittäin mukava kuunnella ja joka herättää myös kuulijassa ajatuksia.

8/10

Kappalelista:

01: Leijonankesyttäjä
02: Armoton lahja

Suudella on mukana 1.4.2011 starttaavalla ”Leijonankesyttäjät”-kiertueella yhdessä Ocean Within:in ja We Are The Illusion:in kanssa.

www.myspace.com/suudella

Kirjoittanut: Tomi Tuominen

Kommentoi julkaisua