Suuri Tuntematon julkaisee uuden albuminsa marraskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.10.2013

Suuri Tuntematon 2013Kotkassa kymmenen vuotta sitten perustettu, suomenkielistä rockia soittava, Suuri Tuntematon –yhtye julkaisee debyyttialbuminsa ”Kahdeksasosa” marraskuun ensimmäinen päivä.

Katso ”Toiset tähdet” –musiikkivideo:

Suuri Tuntematon (SuTu) on värikäs seurakunta kotkalaisia musiikki- ja yhteiskuntavaikuttajia. Yhtyeen riveihin mahtuu poliisin, festivaalipromoottorin ja rock-baarin omistajan lisäksi myös kansanedustaja. Kokoonpanon lisäksi värikäs on myöskin yhtyeen musiikillinen anti. Bändin edustama tyylilaji ei varsinaisesti mahdu minkään yksittäisen genren sisään ja yhtye onkin itse luokitellut tyylinsä ja musiikkinsa SuTuismiksi, missä huonot vitsit ja sanojen muunnokset yhdistyvät haudan vakavasti otettavaan progressiivispsykedeeliseen asenteeseen. Pilkettä silmäkulmassa on siis enemmän kuin keskiverrolla halonhakkaajalla.

Alunperin englanninkielellä esiintynyt Suuri Tuntematon jäi määrittelemättömän pitkälle keikkatauolle vuonna 2009. Keväällä 2012 yksi bändin historiassa vaikuttaneesta kolmesta rumpalista kuoli. Muistotilaisuudessa kolme Suuren Tuntemattoman alkuperäisjäsentä nousi lavalle ja esitti muutamia kappaleitaan edesmenneen rumpalin ja ystävän muistoksi. Muistotilaisuuden esiintymisen seurauksena alkoivat puheet Suuren Tuntemattoman uudelleenlämmittämiseksi.

Täyspitkän levyn äänityksiin Suuri Tuntematon ryhtyi alkuvuonna 2013 Kotkassa Äänilaitos studiolla. Levyn äänittäjänä, tuottajana, miksaajana ja vierailevana muusikkona jokaisella levyn kappaleella toimii Juuso Elminen, jota voidaan jopa viidenneksi Suureksi Tuntemattomaksi kutsua.

Albumin julkaisee kotkalainen pienlevy-yhtiö Kanki Rekords ja sitä jakelee Playground Music.

Luetuimmat

Uusimmat