Svart Records juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan konserttisarjalla

Svart Records täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Levy-yhtiö on tullut tunnetuksi etenkin vinyyliuusintajulkaisuistaan, mutta se on myös monen kotimaisen ja kansainvälisen yhtyeen ja artistin koti. Juhlavuotenaan yhtiö ripottelee osuvia konsertti- ja tapahtumakokonaisuuksia erilaisiin tapahtumapaikkoihin ympäri Suomen.

Vuoden ensimmäisiä juhlia vietettiin Helsingin Ääniwallissa ja Tampereen Klubilla tammikuun alussa. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään toukokuussa useampi illanvietto. Kevään juhlallisuudet alkavat 10. päivä toukokuuta, kun Savoy-teatteriin saapuu maailmankuulu kauhuelokuvasäveltäjä Claudio Simonetti. Toukokuussa juhlintaan liittyy vielä Svart Recordsin yhdysvaltalainen kiinnitys Sabbath Assembly, joka saapuu esiintymään Suomeen Euroopan-kiertueensa yhteydessä kolmen keikan verran. Amerikkalainen occult rock -kokoonpano soittaa kotimaisen Mansionin kanssa 16. päivä toukokuuta Turun TVO:lla, 17. päivä toukokuuta Bar Loosessa Helsingissä ja 18. päivä toukokuuta Lahden Torvessa. Kevätkauden juhlinta päätetään ensimmäiseen viralliseen Svart 10 vuotta -konserttiin Helsingin Tavastialla, jossa esiintyvät tummasävyinen rock-yhtye Lasten Hautausmaa sekä kotimaisen progen uuden aallon kärkinimet Sammal ja Malady. Tuotantopäällikkö Jarkko Pietarinen on vielä vaitonainen juhlavuoden jatkosta:

”Meillä on jo jonkin verran suunnitelmia ja yllätyksiä syksyn varalle, joten tiedottelemme niistä sitten ennen juhannusta. Tai ehkä jopa myöhemmin. Nimikko-olut on jo pantavana, juhlajulkaisuja parhaillaan työstetään ja tapahtumia suunnitellaan.”

10.5. Helsinki, Savoy-teatteri: Claudio Simonetti´s Goblin säestää Dario Argenton elokuvat ”Profondo Rosso” ja ”Suspiria” (ennakko: Lippu.fi)

10.5. Helsinki, Korjaamon Vintti: Pölyä-kokoelmalevyn julkaisukonsertti (ennakko: Tiketti)

11.5. Tampere, Tullikamarin Pakkahuone: Claudio Simonetti´s Goblin: Best of Italian Horror Movie Soundtrack (ennakko: Tiketti ja Lippu.fi)

11.5. Tampere, Klubi: Svart 10 vuotta & Claudio Simonetti´s Goblin jatkot: Jess and The Ancient Ones, Skepticism, Musta Risti (ennakko: Tiketti)

16.-18.5. Sabbath Assembly (US), Mansion + support

14.6. Helsinki, Tavastia-klubi, Svart Records 10 -vuotta osa 1: Lasten Hautausmaa, Sammal, Malady (ennakko: Tiketti)

Kommentoi julkaisua