Svart Records julkaisee Trees of Eternityn Aleah Stanbridgen soololevyn heinäkuussa

julkaisee edesmenneen Aleah Liane Stanbridgen (taiteilijanimeltään Aleah Starbridge) debyyttialbumin postuumisti laulajan syntymäpäivänä 1. heinäkuuta. Trees of Eternity -yhtyeen laulajana tunnetuksi tullut Aleah oli vasta 39-vuotias menehtyessään syöpään, mutta laulajan musiikki elää, kun hänen elämänkumppaninsa, kitaristi Juha Raivio (Swallow The Sun/Trees of Eternity) jatkaa surutyötään viimeistelemällä Aleahin kappaleita yleisön kuultaviksi.

Aleahin debyyttilevyn ensimmäinen single ja lyriikkavideo ”My Will” -kappaleesta julkaistiin viime lauantaina 18. huhtikuuta, laulajan kuolinpäivänä. Juha Raivio kertoo:

”Huhtikuun 18. tulee aina olemaan elämäni mustin ja surullisin päivä. Haluaisin silti muistaa päivässä jotain positiivista ja hyvää tästä lähtien. ’My Will’ -kappale ja video ovat vain alkua nyt alkavalle prosessille. Haluankin kiittää Svart Recordsia tuesta ja siitä, että ovat antaneet minulle mahdollisuuden julkaista musiikkiamme sekä Aleahin oman debyyttialbumin, josta hän aina haaveili.”

Levyn ensimmäinen virallinen julkaisu on ”My Will” -lyriikkavideo, jonka voit katsoa tästä:

Alun perin Etelä-Afrikasta Ruotsiin muuttanut Stanbridge haki uransa alkuvaiheilla kannuksiaan tekemällä yhteistyötä ruotsalaisen elektroartisti Krister Linderin sekä The Mission -yhtyeen Andy Cousinin kanssa, ennen kuin hän tapasi tulevan aviomiehensä Juha Raivion. Pian laulajaa kuultiin muiden muassa Swallow The Sun -yhtyeen ”New Moon” – ja ”Emerald Forest and the Blackbird” -levyillä sekä Amorphiksen ”Under the Red Cloudilla” vierailemassa, kunnes parivaljakko alkoi työstää Trees of Eternityn kappaleita.

Työ kuitenkin keskeytyi 18. huhtikuuta vuonna 2016. Kaksi päivää Aleahin kuoleman jälkeen Raivio vahvisti, että keskeneräiseksi jäänyt Trees of Eternity -levy viimeistellään loppuun ja julkaistaan Aleahin muistoksi. Yhtyeen ainoaksi jäänyt albumi ”Hour of the Nightingale” näki päivänvalon 11. marraskuuta 2016 ja saavutti laajan arvostuksen niin fanien kuin median keskuudessa.

Juha Raivion sekä Swallow The Sun -yhtyeen riveistä tutun tuottaja Jaani Peuhun viimeistelemä, Aleahin nimeä kantava albumi tullaan julkaisemaan digitaalisesti, kahtena erilaisena CD-painoksena sekä neljänä erilaisena tuplavinyyliversiona. Levy ilmestyy 1. heinäkuuta 2020, ja omansa voi tilata ennakkoon Svart Recordsin verkkokaupasta.

Aleah: Aleah – Ennakkomyyntilinkki
https://svartrecords.com/product/aleah-solo-album/

https://www.facebook.com/treesofeternity/
https://www.facebook.com/juha.raivio.official/

Aleah: Aleah (LP/CD/Digital)

Album 1: Acoustic.
1. Vapour
2. Sacrifice
3. Open Sky
4. My Will
5. Breathe
6. Closing Under Pressure
7. Water and Wine
8. Terrestrial Torrents
9. Touch My Face

Album 2: Electric.
1. My Will
2. Sacrifice (feat. Anilah)
3. Inverted Enlightenment
4. Vapour
5. The Tower
6. Breathe

Kommentoi julkaisua