Svart Records julkaisee uudelleen Kalevala-yhtyeen klassikkoalbumin ”People No Names” marraskuussa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 9.8.2022

Kalevala-yhtyeen tarina alkoi vuonna 1970, jolloin se aloitti uransa soittamalla Creamin innoittamaa hardrockia. Remu Aaltonen oli perustamassa kolmihenkistä yhtyettä, mutta sai lähtöpassit jo vuotta myöhemmin ja uusi kokoonpano suuntasi musiikillista intohimoaan kohti koukeroisempaa ilmaisua. Kalevalan ”People No Names” ilmestyi vuonna 1972 ja sen julkaisseella Finnlevyllä ei ollut aavistustakaan, miten markkinoida raskasta ja monimutkaista nuoriso-orkesteria.

Kalevalan ura oli kuin perusesimerkki siitä, miten suomalaisen artistin kävi menneinä vuosikymmeninä. Kokoonpano sävelsi kansainvälistä tasoa olevan teoksen, mutta lopulta debyyttialbumin myyntimäärät jäivät kouralliseen kaupaksi käyneitä vinyylejä. Vuosikymmeniä myöhemmin kyseisen progressiivisen rockin mestariteoksen maine on kasvanut eeppisiin mittoihin ja alkuperäisen 500 kappaleen painoksen jälleenmyyntihinnat ovat kivunneet nelinumeroisiin summiin.

Svart Records julkaisee marraskuussa uudelleen Kalevalan ”People No Names”-albumin 1000 kappaleen rajoitettuina vinyyli- sekä 500 CD:n painoksena. 50-vuotisjuhlapainoksen täydentää liitevihko, josta löytyy saatesanojen ja sanoitusten lisäksi laulaja Harri Saksalan laaja haastattelu. Albumin masteroinnin on tehnyt progressiivisen rockin spesialisti Pauli Saastamoinen legendaarisen Finnvox-studion uumenissa. Kalevalan ”People No Names” ilmestyy 4.11.2022 ja on paraikaa ennakkomyynnissä Svart Recordsin verkkokaupassa.

Kalevala – ”People No Names” (1972)
Harri Saksala – laulu, harmonikka ja perkussio
Matti Kurkinen – kitara
Lido Salonen – basso
Markku Luukkanen – rummut

Vierailijat
Ile Kallio – akustinen kitara
Olli Ahvenlahti – koskettimet
Raimo Wallen – huilu

4.11. Kalevala: ”People No Names” (ennakkotilauslinkki)
https://svartrecords.com/product/kalevala-people-no-names-50th-anniversary-edition-album/

Kalevala: ”People No Names”
Side A
A1 People No Names (8:56)
A2 Where I’m From (4:07)
A3 Waves (6:08)

Side B
B1. In The Net (4:43)
B2. My Friend (2:46)
B3. Lady With The Veil (4:14)
B4. Escape From The Storm (5:12)
B5. Tamed Indians (1:49)