Swansongin ”Lovely Bones” -debyyttikappale ja sen musiikkivideo Kaaoszinen ensisoitossa: vierailevana artistina Verjnuarmun laulaja Tuomas Koponen

Kirjoittanut Minttu Harju - 13.1.2022

Kuopiolainen, melodista death metalia soittava Swansong tarjoilee Kaaoszinen ensisoitossa musiikkivideon ”Lovely Bones” -debyyttikappaleestaan. Single on ensimmäinen maistiainen helmikuun 25. päivä ilmestyvältä ”Winter Maiden” -EP:ltä.

Bändin laulaja Jemiina kertoi Kaaoszinelle, että yhtye halusi esitellä itsensä lyhyellä ja ytimekkäällä, suoraviivaisella meiningillä. Kappale onkin yksi hänen suosikkibiiseistään tulevalta EP:ltä.

Kappaleella vierailee Verjnuarmusta tuttu laulaja Tuomas Koponen. Swansong kaipasi kertosäkeeseen jotain lisämaustetta ja lähetti demon kappaleesta Koposelle, joka antoi äänensä kertosäkeeseen. Verjnuarmussakin soittanut Swansongin kitaristi Topi Pitkänen kävi äänittämässä Tuomaksen osuudet Verjnuarmun vanhalla treenikämpällä.

Pitkänen kuvailee vanhaa bändikaveriaan:

”Hänellä on erittäin korkea’työmoraali ja motivaatio musahommiin. Kun hän johonkin lähtee, hän tekee sen täysillä ja kunnialla. Tuomas ei laula ’Lovely Bones’ -biisissä hänelle omintakeisella tyylillä, mutta hänen tulkintansa soundaa hienolta ja toimii todella hyvin tässä kappaleessa.”

Jemiina kertoo yhteistyöstä Koposen kanssa:

”Oli mahtavaa päästä laulamaan Tuomaksen kanssa samaan biisiin. Hän on kokenut ammattilainen. Ei tarvinnut kuin antaa sanat ja hän loistaa.”

Pitkänen muisteli kuvauspäivää:

”Se oli tosi mukava sessio, toisin kuin musiikkivideoiden kuvauspäivät tavallisesti ovat. Musiikkivideosta tuli hyvää jälkeä, josta kiitokset KarmaMedialle. Oli huippu tehdä yhdessä hommia. Päivä sujui mutkattomasti ja mukavasti, ja he tekivät hyvää työtä myös jälkituotannon puolella.”

Heittäydy ”Lovely Bones” -biisin menoon tästä:

Swansongin kokoonpanoon kuuluvat Verjnuarmussa toiminut kitaristi Topi Pitkänen, kitaristi Tuomas Leskinen ja rumpali Markus Tikkanen sekä punk-bändi Up Yoursissa nuorempana toiminut Jemiina. Lisäksi Omniversumin laulaja Tomas Ahlroos toimii sessiojäsenenä.

Video ja artikkelin kuva: Teemu Myöhänen/ KarmaMedia.fi
Muah: Kiki Kameleontti