Sweatmaster – Dig Up The Knife

Sweatmaster palaa neljännellä levyllään. Taas on luvassa täyslaidallinen rämisevää garage-rockia. Soundimaailmassa ei juurikaan ole eroa edellisiin levyihin. Tällä levyllä ehkä rummut on nostettu enemmän esiin, mutta sehän sopii tämän tyylin orkesterille.

Levyä kuunnellessa tulee väkisinkin mieleen Queens Of The Stone Age, joka on ilmeisimmin bändin jäsenillä soinut ahkerasti viime aikoina kotistereoissa. Levyn loppupuolella alkaa Qotsa vaikutteet jo vähän tuskastuttaa ja epäilee jo kuuntelevansa ”väärää” levyä. Elikkä vähän saisi olla omaperäisempi Sweatmasterin ulosanti. Jämäkkää rockiahan tämä kuitenkin kaikinpuolin on; ei suuria yllätyksiä mutta toisaalta tämänkaltainenhan rock toimii parhaiten pelkistettynä. Bändi ei ole koskaan täysin lyönyt itseään läpi suuren yleisön joukkoon, vaikka aika vankkaa mainetta nauttiikin. Tämän levyn kohdalla heräsi ensin epäilys että josko nyt lähtisi koska levyn starttaava ”Whose Side Are You On?” ja heti perään tärähtävä ”Some People Got Soul” ovat mielestäni levyn ehdotonta kärkeä. Valitettavasti kovan startin jälkeen levyn taso putoaa hieman pikkuhiljaa, kunnes levyn päättävä ”Can´t Tell Trees From Sky” niminen kipale taas nostaa levyn tasoa korkeammalle.

”Dig Up The Knife” on tietysti varmaa tavaraa kaikille ”Swettis” faneille ja miksei muillekin garage-rockin ystäville. Jos bändi on entuudestaan täysin vieras kannattaa käydä heidän nettisivuilla www.sweatmaster.net sillä siellä on muun infon lisäksi ladattavissa levyn toinen single ”Run Run” josta saa vähän esimakua levystä. Kattava Suomen kiertue on myös luvassa syksyllä joten kannattaa käydä katsomassa keikkapäivätkin sieltä, nimittäin tämä bändi on parhaimmillaan livenä!

6/10

Kappalelista:

1. Whose Side Are You On?
2. Some People Got Soul
3. Nature Son
4. One Hand Stand
5. Turnover
6. Dirty Man
7. Add One More Foe
8. Run Run
9. Little Serpentine
10. Been Robbed
11. Can´t Tell Trees From Sky

www.sweatmaster.net

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua