Syksy on hyvä aloittaa Finntrollin, Kataklysmin ja Napalm Deathin uutuuksien parissa

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Bändit ovat poteneet pahaa keikatonta kautta, mutta syksyn alkaessa saadaan kuultavaksi ainakin aimo annos levymusiikkia.

– Anima

Ähtärin death-kuninkaat raottivat jo viime syksynä studion verhoa ja kertoivat olevansa tekemässä uutta levyä. Julkisuuteen se sylkäistään syyskuun alussa. Vuonna 2017 ilmestyneen “Myrrys”-levyn tavoin Noumena luottaa uutuuslevylläänkin suomen kieleen. Ensimmäisenä singlenä julkaistun “Saatto”-kappaleen perusteella luvassa on tuttua tunnelmoivaa metallia. Noumenan kotikaupunki Ähtäri myönsi juuri bändille vuoden 2019 kulttuuripalkinnon, onnittelut tästäkin.

Progressiivisen rockin ystäviä hellitään syyskuun alussa, kun pian 10-vuotias yhdysvaltalainen Oceans of Slumber julkaisee neljännen kokopitkänsä. Jos tämä teksasilainen kuusikko on jäänyt vielä oudoksi, suosittelen lämpimästi tutustumaan. Yhtye onnistuu hienosti yhdistelemään brutaalin ulosannin progressiivisiin elementteihin. 

– Even the Devil Believes

Yhdysvaltalainen Stryper on varmasti yksi niitä bändejä, joka jakaa mielipiteitä kovasti. Kristillinen heavy metal on jaksanut ihmetyttää kuulijoita jo 1980-luvulta asti. Syyskuussa yhtye julkaisee jo 13. levynsä, joten varmasti sillä uransa aikana jokunen kuuntelijakin on ollut. Korkealta ja kovaa mennään jälleen tällä levyllä, niin musiikillisesti kuin sanoituksellisestikin.

– We are Chaos

Jaahas, mitähän tällä kertaa on luvassa? Marilyn Manson ei saa minussa minkäänlaista reaktiota aikaan, mutta kaipa tämä miesoletettu pystyy vielä joitakuita shokeeraamaan. Varmasti levyä myös odotetaan, onhan Manson väläytellyt pieniä kiusoitteluja siitä pitkin kevättä.

Fight the Fight – Deliverance

Norjalainen Fight the Fight sai varmasti uusia ystäviä kiertäessään Eurooppaa jokunen vuosi sitten Satyriconin ja Suicidal Angelsin kanssa. Nyt tämä nuori groovaava metalliyhtye on julkaisemassa kakkoslevyään. Sinkkulohkaisujen perusteella luvassa on samaa täpäkkää menoa, jota bändi on esitellyt livenäkin.

– Empire of the Blind

Jenkki-thrashiä vuosikymmenten kokemuksella suoltaa kuultavaksi puolestaan Heathen, joka pitkästä iästään huolimatta julkaisee syyskuun puolivälin jälkeen vasta neljännen levynsä. Edellisestä kokopitkästä julkaisusta on ehtinytkin kulua jo kymmenkunta vuotta – välissä on osoitettu elonmerkkejä vain muutamalla sinkulla. Kuultavaksi jää, kuinka rässi vielä kulkee.

– Vredesvävt

Pahimmat kielet ovat vuosien varrella huhuilleet Finntrollin jopa ajonneen, koska uutta peikkometallia ei ole kuultu. Mutta nyt huhuilta katkaistaan vihdoin siivet, kun syyskuussa laitetaan taas humpaten. Edellisestä levystä ehtikin kulua seitsemän vuotta, joten onhan tätä mustanpuhuvaa folk metalia jo aikakin saada soittimeen pyörimään!

– Throes of Joy in the Jaws of Defeatism 

Syyskuun sateisiin saadaan lisää vauhtia, kun brittiläinen grindcore pyyhkäisee ylitsemme. Napalm Death saa ensi vuonna laittaa jo 40 kynttilää kakkuunsa, mutta vauhti siltä ei hidastu ollenkaan. Vokalisti Barney on lupaillut, että levyllä kuullaan tuttua Napalm Deathiä mutta myös liikehdintää enemmän noise rockin suuntaan.

– Zeichen

Saksalainen viikinkimetallipoppoo Varg sai minut ihastumaan itseensä, kun näin sen festarikeikalla jokunen kesä sitten. Melodeathiä, black metalia ja metalcoreakin yhdistelevä bändi täräytti tuolloin sellaisen keikan, että aikaisempia levyjä piti haalia kuunteluun. Odotankin sekä innolla että pienellä kauhulla, millaista materiaalia syyskuussa saadaan kuultavaksi. Uutuutena yhtyeessä on toinen vokalisti, joka ainakaan ensimmäisissä julkaistuissa biiseissä ei ole vielä päässyt mitenkään suureen osaan.

– Unconquired

Mikäpä piristäisi syksyistä mieltä paremmin kuin kanadalainen death metal. Kataklysmin uusi julkaisu sopii teemaltaan hienosti tähän vuoteen: aiheena levyllä on tuska ja vastoinkäymiset sekä niistä selviytyminen. Tämän tahdissa on hyvä kulkea kohti uusia selviytymistarinoita!

– Riivin

Satakuntalainen Hiidenhauta on tullut jo kolmanteen levyynsä, ja syyskuun loppupuolella saamme jälleen nauttia folk-henkisestä melodisesta black metalista. “Riivin” on teemalevy, jossa pääosassa on suomalaisen kansanperinteen piru. Siitä perkeleestähän tarinoita piisaa, joten on mielenkiintoista kuulla, millaisen muodon Hiidenhauta niille on antanut.

– Djinn

Jenkkiläinen Uada on yhtye, joka vihastuttaa ja ihastuttaa black metalin maailmaa. Bändiä on parjattu esimerkiksi ulkomusiikillisesta apinoinnista, mutta toisaalta sen melodista black metalia on myös ihasteltu niin keikoilla kuin levyilläkin. Syyskuun puolelle ehtii vielä Uadan kolmoslevyn julkaisu. Nähtäväksi jää, millaista myrskyä tämä saa aikaiseksi.

Kommentoi julkaisua