”Syksyllä tehdään loput biisit valmiiksi, ja levy ulos alkuvuodesta 2024” – videohaastattelussa Mokoman Tuomo Saikkonen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.6.2023

Suomimetallin ykköstykki Mokoma julkaisi tänään uutta musiikkia, ja ”Malja sille!” on bändin ensimmäinen singlelohkaisu sen tulevalta albumilta. Kappale on Marko Annalan sävellys, ja sanoitukset ovat Annalan ja Huora-yhtyeen Anni Lötjösen kirjoituskynästä. Lötjöstä myös kuullaan kappaleella. Kappaleen on tuottanut Vuoden tuottajaksi ja musiikintekijäksi tämän vuoden Emma Gaalassa valittu Jonas Olsson. Marko Annala kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Ensimmäisiä sanoja Maljaan alkoi tulvia heti kohta, kun olin tehnyt biisistä ensimmäisen sanelukonetaltioinnin. Tajusin niiden pöhköjen ’onni potkii päähän ja nivusille’ -rivien äärellä, että teos vaatii ehdottomasti vierailevan naisäänen. Ja siitä havainnosta meni korkeintaan 6,66 sekuntia, kun tajusin, että sen äänen tulee olla Anni Lötjönen.”

Malja sille!” sai myös arvoisensa musiikkivideon: Vesa Vainion ohjaama ja Tuomas Järvelän kuvaama video on katsottavissa tästä:

Mokoma juhlistaa tänä vuonna kaksikymmentä vuotta täyttävää ”Kurimus”-albumiaan soittamalla juhlakeikan Tuhdimmat Tahdit -festivaaleilla sekä muutamia valikoituja klubikeikkoja syksyllä. Kaaoszine istahti alas yhtyeen kitaristina toimivan ja Sakara Recordsia pyörittävän Tuomo Saikkosen kanssa ja keskusteli juuri julkaistusta singlestä, bändin ensi vuonna ilmestyvästä albumista sekä ”Kurimus”-albumin juhlavuodesta. Voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Voit tilata Chaoszinen YouTube-kanavan tästä ja Kaaoszinen oman suomenkielisen kanavan, johon metallilaulajiin keskittyvä videosarja tullaan julkaisemaan, puolestaan tästä. Tilaamalla kanavat tuet sivustomme toimintaa, eikä kanavan tilaaminen maksa mitään.

Luetuimmat

Uusimmat