”Syksyn sävelet” – näillä kappaleilla lisää tunnelmaa syysiltoihin

Kirjoittanut Jaakko Nygård - 17.10.2019

Kesä ohitti meidät jo aika päiviä sitten, ja parhaillaan nautimmekin syksyn tarjoamasta rauhallisesta tunnelmasta, luonnon kauniista väreistä ja ihastuttavan raikkaasta ilmasta. Samalla kyllä kärsimme jo kylmistä aamuista jääkalikoiksi muuttuneiden autojemme parissa, ja satunnaisista pikaisista loskahelveteistä ärräpäiden lennellessä, mutta suurimmilta osin olemme vielä voiton puolella.

Vielä on aikaa (ainakin toivottavasti) ennen kuin se pahamaineinen, Game Of Thronesissakin usein manattu, talvi saapuu keskuuteemme. Sitä ennen meidän syysihmisten on parasta ottaa irti kaikki, mitä vain vielä pystymme tästä upeasta vuodenajasta saamaan. Olitpa sitten lenkkeilemässä luonnon helmassa ruskan sävyttämänä, kadun varrella putoavien lehtien keskellä tai vaikka omassa olohuoneessasi kynttilöiden äärellä, kruunaantuvat nämä hetket tunnelmaan istuvalla musiikilla.

Kaaoszinen toimittaja teki pienen tilastotutkimuksen siitä, mitkä kappaleet rokkipuolelta kuluvat eniten hänen kasettisoittimessaan syksyisin, ja valitsi niistä yhdeksän teosta, jotka ovat listattuna tässä artikkelissa. Kappaleet eivät kaikki suoranaisesti ole välttämättä syysaiheisia, mutta jokin niiden sävelissä vain istuu yksi yhteen vallitsevan tunnelman kanssa. Ota alla olevat sävellykset haltuun ja lähde vaikka paikalliselle pururadalle testaamaan, kuinka hyvin nuotit ympärillä vallitsevaan miljööhön istuvat.

Pahoittelumme! Vaikka kyseessä onkin teema ”Syksyn sävelet”, ei alla oleva kappalelistaus sisällä yhtäkään Lea Lavenin, Janne Tulkin tai edes Juice Leskisen kappaletta.

 

MercenaryIsolation

 

The CureThe Last Days of Summer

 

Nightwish Sleeping Sun

 

MokomaMarras

 

KatatoniaLethean

 

Ghost He Is

 

Guns N’ Roses -November Rain

 

Type O NegativeLove You To Death

 

Iron MaidenFear Of The Dark

 

Mitkä kappaleet olisivat sinun henkilökohtaisia ”Syksyn säveliä”? Olemme kiinnostuneita myös lukijoiden vastaavanlaisista soittolistoista.