Sympaattisen pientä, mutta samalla haaveilevan suurta – Arviossa Antivalentin debyyttialbumi ”Lifelong”

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 23.10.2022

Seinäjokelainen alternative rock -yhtye Antivalent on julkaissut debyyttialbuminsa nimeltä ”Lifelong”. Albumilta on julkaistu aiemmin aimo annos singlejä, jotka ovat saaneet varsin lämpimän vastaanoton suomalaisilla radiokanavilla. Yhtyeen soundissa on kuultavissa niin nupullaan olevaa estetiikkaa, kuin rosoisempaa ja kypsempää otetta, joka tuo mieleen suomalaisen Disco Ensemblen menneet vuodet. Tuo rosoisempi ote ei tule suurena yllätyksenä, sillä albumin on tuottanut Disco Ensemblestakin tuttu Jussi Ylikoski.

”Lifelong” herättää ensipuraisulla jotain kovin nostalgista. Albumin kappaleiden parissa voi matkata 2000-luvulle, jolloin emorock teki nousuaan. Näissä nostalgiatytinöissä mieleen muistuu sellaiset suomalaiset yhtyeet kuin So Called Plan, Feiled ja Deep Insight. Antivalentin musiikissa tämä nostalgisuus saa helposti perään liitteen 2.0, sillä musiikki ei tyydy pölyttyneisiin uusintoihin jo kuullusta, vaan se on toteutettu raikkaan taidokkaalla otteella.

”Lifelong” on kokonaisuudessaan sympaattisen pientä, mutta sen siivet ovat valmiina lentämään, ja se on valmis ottamaan ensiaskelia kohti maailmanvalloitusta. Lyriikoiden lievä ennalta arvattavuus ei häiritse liikaa, vaan se tekee kokonaisuudesta entistä sympaattisemman. ”Lifelong” on harkittu ja taidokkaasti toteutettu. Nämä elementit tukevat haaveita suurista areenoista, joilla voi maistaa kansainvälisyyden. Onko tässä tulevaisuuden Suomen uusi vientituote?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Antivalent tuo ”Lifelong”-albumillaan Suomen musiikkikenttään jotain uutta, mitä emme ole osanneet toivoa. Kokonaisuus on sopivan raikas, mutta ei kuitenkaan liian siloiteltu. Se soundaa uudelle, mutta kätkee sisälleen palan menneisyyttä. Onnittelut yhtyeelle erittäin taidokkaasti toteutetusta debyyttialbumista.

Kappalelista:

  1. Lost And Found
  2. Full Repair
  3. Sucker For Love
  4. End Time Valentine
  5. Heavy
  6. Fight
  7. Broken Satellite
  8. Raven
  9. Thrift Shop
  10. Viper’s Kiss
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy