Synestesia lopettaa (2000-2012)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.12.2012

Kotimainen metallia soittava Synestesia on päättänyt lopettaa uransa. Lue lisää nähdäksesi yhtyeen virallinen viesti asiaan liittyen.

Vuodenvaihteen jälkeen olisi yhtyeemme matkamittariin kertynyt 12 vuotta. Niihin vuosiin on mahtunut ylä- kuin alamäkiäkin, demoja, omakustanteita ja levy-yhtiöidenkin kanssa käymistä. Samalla porukalla on yhtä pidetty ja matkasta on nautittu. On kasvettu yhdessä, on kasvettu yhteen ja on kasvettu erilleen. Se lauma teini-ikäisiä suuruudenhulluja porilaisjolppeja on vaihtunut liki kolmikymppisiksi miehenaluiksi. Jokainen omille urilleen.

Nereuksen tekoprosessi on ollut pitkä, raskas ja riipivä. Jo edellisenä kesänä, kauan ennen studioon sulkeutumista, käytiin vakavia keskusteluja bändin tulevaisuudesta. Tuolloin päätimme yksissä mielin hoitaa levyn kunnialla valmiiksi. ”Katsotaan tilannetta sen jälkeen”, luvattiin – ja katsottiin. Tilanne oli selvä: tahtoa uuden levyn tekoprosessiin ei ole. Myöskään ei ole halua jäädä paikoilleen polkemaan, ikuisuusprojektiksi, satunnaisia keikkoja heittelemään ja odottelemaan, josko parin vuoden päästä levyn tekeminen taas alkaisi maistua. Uuden musiikin tuottaminen on ollut Synestesian ydin, se yhteinen hiili, johon kaikki voivat puhaltaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Teille, me olemme tarjonneet näiden vuosien aikana musiikkia, tarinoita ja viihdykettä. Meille, tämä bändi on tarjonnut alustan kasvaa, purkaa omia tuntemuksiaan ja toteuttaa itseään. Alkuhaparointien jälkeen oma tyyli, ja omat taidot, lopulta löytyivät. Aluksi julkaisimme kaiken ilmaiseksi internetissä, mutta kunnianhimon kasvaessa, kasvoivat myös kulut ja rahaa oli pakko saada jostain myös takaisinpäin. Tätä auttamaan löytyi kuulijakunta, joka on viime vuosina paisunut riittävän suureksi, jotta pystyimme Nereuksen rahoittamaan ilman ulkopuolista apua – ja julkaisemaan sen maksutta.

Kiitoksena tästä kaikesta olemme viimeisenä hengenvetonamme päättäneet julkaista kaiken vuosien varrella kertyneen materiaalin vapaaseen käyttöön. Tätä varten tulemme perustamaan ensivuoden aikana nettisivuston, josta yhtyeen uraa pääsee alkumudista lähtien tutkiskelemaan – äänin, kuvin ja videoin. Tässä toivomme saavamme vielä hieman apuanne: Mikäli teiltä löytyy ennenjulkaisemattomia kuvia, videoita, mitä tahansa yhtyeeseen liittyvää materiaalia, ottakaa yhteyttä osoitteeseen: info@synestesia.net. Niille joiden arkistoista käyttökelpoisia helmiä löytyy, lähetämme palkkiona levypaketin ja muuta nurkista löytyvää sälää. Näistä ja muista suunnitelmista lisää tietoa saat parhaiten Facebook-sivultamme.

Sen pidemmittä puheitta kiitämme fanejamme sekä yhteistyökumppaneitamme, ja lausumme yhdessä tuumin, hyvässä hengessä, ne sanat, joiden ääneen sanomista olemme viime kuukaudet pelänneet:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

On tullut aika lopettaa ja kuopata Synestesia – pitäkää te huoli, että musiikki säilyy hengissä!

Eero K., Timo, Jonne-Pekka, Kalle ja Eero H.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat