Synkkä ja ytimekäs melodeath-paketti piristämään kevättä: arvostelussa Wolfheartin ”Skull Soldiers” -EP

Tuomas Saukkosen luotsaama kotimainen on julkaisemassa kevään alkajaisiksi neljän kappaleen EP:n nimeltään ”Skull Soldiers”. EP:llä on kaksi täysin uutta kappaletta, yksi akustinen veto Aeon Of Cold” -kappaleesta ja viime vuonna vedetyllä striimikeikalla nauhoitetun ”Reaper”-kappaleen tallenne. Yhtyeen edellisen täysipitkän ”Wolves of Karelian” julkaisusta ei ole kulunut vuottakaan, mutta tästä huolimatta innokkaimmat Wolfheart-fanit ovat varmasti pähkinöinä tämän EP:n edessä.

Pakko heti alkuun mainita, että Wolfheartin kansitaide on aina jotenkin ollut albumeihinsa sopivaa, eikä ”Skull Soldiers” ole todellakaan poikkeus. Itse EP:n musiikillinen anti lähtee käyntiin nimikkobiisillä, jossa lyhyen ja ytimekkään tunnelmoinnin jälkeen kuuntelija heitetään syvään päätyyn. Vahvat riffit näyttävät kuuntelijalle tämän paikan, kun taas puolestaan kertsissä kuultavat melodiat tuovat hieman keveyttä muuten todella synkkään ja raskaaseen biisiin. Saukkosen uskomattomat örinät yhdistettyinä kalloja murskaaviin kitarariffeihin ovat vain niin parhautta!

”Skull Soldiers” -EP etenee nimikkokappaleen jälkeen toiseen uuteen Wolfheart-tuotokseen nimeltään ”Hereditary”. Vaikka tässä kappaleessa nopeat tuplabasarit hakkaavat armotta päälle heti biisin alussa, ”Hereditary” ei kuitenkaan ui aivan niin syvissä vesissä kuin aikaisemmin kuultu ”Skull Soldiers”. Paikoin myös raivataan tilaa melodioille ja kappaleen herkemmälle puolelle, jolloin muodostuu sopiva tasapaino.

Näiden kahden uuden kappaleen jälkeen kuullaan tutumpaa materiaalia hieman uudesta näkökulmasta. EP:n kolmantena kappaleena on nimittäin vuonna 2015 julkaistun ”Shadow World” -albumin Aeon of Cold” -kappaleen akustinen versio. Tässä kappaleessa puhtaat laulut vetää kunniakkaasti yhtyeen basisti Lauri Silvonen. Akustiset väännöt etenkin melodisen death metalin suunnalta voivat vaikuttaa varsin potentiaalisilta lössähdyksiltä, mutta ”Aeon of Coldin” kohdalla ei onneksi näin käy. ”Aeon of Coldin” akustinen versio on sovitettu kauniisti niin, että siitä tunnistaa mikä kappale on kyseessä, vaikka onkin varsin hämmentävä aluksi. Hämmennyksestä huolimatta se sulautuu upeasti osaksi tätä EP:tä.

Lopuksi vielä otetaan katsaus viime vuonna julkaistuun ”Wolves of Karelia” -albumiin ja tämän albumin julkaisukeikkaan, joka jouduttiin valitettavasti vetämään striimikeikkana. Tuolta keikalta on tälle EP:lle valittu ”Reaper”. En ole varma, tunnistaisiko tätä ainakaan ensimmäisellä kuuntelukerralla livevedoksi, sillä vedon virheettömyys vastaa lähes albumiversiota. Kuitenkin kuuntelukertojen karttuessa pienoinen livefiilis paistaa kappaleesta läpi.

”Skull Soldiers” edustaa juurikin sitä, mitä Wolfheartilta voi odottaa: kauniita melodioita, joita on yhdistelty kalloja murskaavaan tykitykseen. Usein jossain kohti albumia tai EP:tä saattaa mielenkiinto herpaantua, mutta tämä EP saa kuuntelijansa koukkuun jo ensimmäisellä nuotin iskulla. ”Skull Soldiers” kyllä auttaa sammuttamaan pahimman Wolfheart-nälän tarjoammalla pari uutta biisiä ja pari erikoisvetoa tutummasta kappaleista.

9 / 10

Kappalelista:
1. Skull Soldiers
2. Hereditary
3. Aeon of Cold (acoustic)
4. Reaper (live)

Wolfheart Facebookissa

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua