Synkkää ja kaunista: Kaaoszinen ensisoitossa melodista doom metalia soittavan End Of Aeonin uusi albumi
Kotkalainen melodista doom metalia soittava End Of Aeon julkaisee uuden albuminsa nimeltä ”Through Infant Eyes” helmikuun 19. päivä. Kaaoszine yhteistyössä yhtyeen kanssa haluaa nyt tarjota lukijoilleen mahdollisuuden kuunnella yhtyeen tulevan albumin ennakkoon kokonaisuudessaan sivustollaan. Voit kuunnella yhtyeen uuden albumin tästä:
Yhtye on itse kuvaillut albumia sekä sen kappaleita seuraavasti:
”Tämä albumi on sijoitettu maailmaan, minkä ihmiset ovat itse rakentaneet ja tuhonneet. Sukupuuton partaalta ihmiset yrittävät löytää tiensä takaisin alkuun, ymmärtääkseen tekemänsä virheet ja aloittaakseen kaiken alusta. Lyriikat sukeltavat syvälle ihmismieleen, käsitellen yksilön kompleksista olemusta. Saimme lisää perspektiiviä selviytymistaistelun käsittelyyn lisäämällä mukaan ”tarkkailijan” näkökulman, eli suuremman tietoisuuden, joka on ollut mukana koko ihmisen historian ajan.
Koko levyn nimen ”Through Infant Eyes” takana on toive nähdä maailma lapsen silmin. Ilman ahneutta, vihaa, kateutta, itsekkyyttä tai riistoa. Jotta voisimme ottaa asiat niin kuin ne ovat, elää tasapainossa itsemme, toisten ihmisten ja ympäristön kanssa.”
1. ”Ascension”:
””Niin kauan kuin on elämää, on myös toivoa”. Tämä kappale on uuden alku ja vanhan loppu, missä henkinen muuri särkyy ja löydämme todellisen itsemme. Päästämme irti kaikista normeista ja estoista, mitkä estävät elämästä halujemme ja toiveidemme mukaisesti. Kaikki mitä on ollut menettää merkityksensä ja vain tulevalla on väliä.”
2. ”I Am”:
”Meillä on ihanteita ja asioita mille laitamme painoarvoa, joskus liiaksikin. Esineiden ja asioiden palvonta, jumalointi ja ihannointi kuljettavat meidät pois siitä mitä me itse olemme. Oma maailmankatsomuksemme hämärtyy ja hyväksymme epäröimättä sen todellisuuden mikä ihannoimamme kohteen ympärille on luotu. Emme näe epäloogisuuksia ja epäkohtia palvonnan kohteessamme vaan otamme ne vastaan totuuksina. Unohdamme ihmisyyden todellisen olemuksen toteuttaaksemme ulkopuolisen voiman tahtoa. ”
3. ”Endless Agony”:
”Tämän kappaleen lyriikat kertoivat ensin iäkkäästä puusta, mikä oli monen tuhannen vuoden aikana todistanut kaikki ihmisen historian vaiheet. Puu sai kuitenkin hieman filosofisemman muodon, energiana, mikä on kulkenut ajassa ja sen halki. Tämän takana kiehtova ajatus siitä, että olemassa olisi jokin suurempi voima, mikä on todistanut kaikki ihmiskunnan järjettömyydet.
Koemme tuskaa siitä, että elämme elämämme muiden määrittämien normien mukaan, emmekä tee niitä asioita mitkä itse parhaaksi koemme. Emme uskalla rikkoa rajoja vaan koitamme selviytyä annettujen rajojen sisällä kokien itsemme riittämättömäksi. Me emme halua olla onnellisia vaan elämme muiden luomassa todellisuudessa, koska on helpompaa olla sokea kuin nähdä. ”
4. ”Verity”:
”Kappaleen nimen mukainen totuus, on erittäin suhteellinen käsite. Meillä jokaisella on omat totuutemme siitä, miten elää, miten käyttäytyä, mihin uskoa, mitä sanoa tai mitä ajatella. Olemme ihmisrotuna arvostelleet ja moralisoineet toistemme totuuksia jo kivikaudelta asti. Mitä totuus loppujen lopuksi on?”
5. ”Pure Emptiness I & Pure Emptiness II”:
”Vaikeissa olosuhteissa pitkään eläneet ihmiset oppivat estämään omia tunteitaan. Pure Emptiness I on alkutarina sille, miten yksilö kehittää itselleen selviytymistyylin mielensä suojaksi liian tuskallisilta ajatuksilta ja asioilta. Pure Emptiness II keskittyy kuvailemaan sitä tilaa, kun yksilö on luopunut aidosta luonnollisesta kokemisesta ja eri tavoin estää itseään tuntemasta sitä, mitä hän luontaisesti tuntee. Kun tunteita tai ajatuksia ei ole, on jäljellä vain tyhjyys, mikä saa yksilön epäilemään omaa olemassaoloaan.”
7. ”Ocean of Sincerity”:
”Ymmärrämme sen mitä on olla rehellisiä ja vilpittömiä toisia ihmisiä kohtaan, mutta olemmeko täysin rehellisiä itsellemme? Täydellinen rehellisyys itseään kohtaan vaatisi oman riittämättömyyden tunteen kohtaamista ja luopumista artefakteista joilla omaa egoa koitetaan tukea. Kuinka moni todella avaa itsensä muille ihmisille näyttääkseen sen mitä todella on, ilman odotuksia ja vaatimuksia? Todellinen sisäinen kamppailu, mikä syntyy irti päästämisen ja vapauden välivaiheessa, kun päästetään irti siitä mitä olemme joskus olleet ja synnymme uudelleen.”
8. ”Sealed Haven”:
”Suomennettuna ”Sinetöity turvapaikka” on kappaleena äärimmäisen raastava ja surullinen. Sitä ei ollut helppo kirjoittaa, sillä se kertoo henkilöstä, jonka ajatukset ovat kieroutuneet elämän vastoinkäymisten mukana. Henkisestä ja fyysisestä pahasta olosta on tullut se ainoa tuttu ja turvallinen paikka. Valheet ovat rakkautta, kipu on ystävä ja vilpitön usko asioihin on hävinnyt. Kappaleessa mainittu kuolema viittaa henkiseen kuolemaan, kun ihminen luopuu itsestään ja lakkaa välittämästä mistään. Jäljellä on vain tyhjä kuori.”