Kuva: Travis Shinn

System Of A Down joutui melkein hankkimaan uuden laulajan vuonna 2017 Serj Tankianin yrittäessä lopettaa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.5.2024

Metallimaailmassa meinasi tapahtua suuri muutos vuonna 2017. Vaihtoehtometallisuosikki System Of A Downin solisti Serj Tankian oli nimittäin miltei aikeissa lopettaa bändissä laulamisen.

Tankian itse kertoi asiasta kirjassaan ”Down With The System”, joka julkaistaan tänään 14. toukokuuta.

”Vuoden 2017 loppuun tullessa pidimme tapaamisen bändin kanssa. Kun saavuin, kerroin kaikille, että halusin lisätä aiheen käsittelyyn. Kävimme läpi tavallisia bisnesneuvotteluja, ja sitten tuli minun aiheeni käsittely. Kysyin, että kuka aikoo pitää minulle jäähyväisjuhlat. Nauroin hieman, mutta olin vakavissani. Sanoin, että olen ollut avoin siitä, että minua ei enää kiinnosta kiertää selkäongelmieni takia ja sen takia, että se ei ole enää osana visiotani. Sanoin, että en halunnut pidätellä kavereitani. Tämä on heidän unelmansa, jota kohti he ovat tehneet töitä koko elämänsä. He ansaitsevat tämän. Katsoin Daronia, Shavoa ja Johnia, tietäen että seuraava lauseeni iskisi heihin kovaa. Sanoin, että heidän olisi aika löytää uusi laulaja”, Tankian kirjoittaa, ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Sanoin, että miettikää asiaa. Voimme olla uniikki yhtye, joka tekee tämän muutoksen sovinnossa, ja jossa bändin jäsenet ovat täysin mukana uudessa suunnassa. Menen median eteen ja puhun positiivisesti. Teen selväksi, että tuen teitä. En usko heidän olleen täysin yllättyneitä ilmoituksestani.”

”Aistin, että he olivat jopa odottaneet sitä. He eivät suoriltaan torjuneet ideaa, mutta heidän vastauksensa oli, että minun pitäisi hieman jarruttaa. He pyysivät, että en tiedottaisi lähteneeni bändistä. He lupasivat, että eivät painosta minua enää kiertämään. Henkilökuntamme vain toisi esille keikkatarjoukset, joita on tullut. Jos sanoisin kyllä, niin suostuisimme niihin. Jos en suostuisi, niin niitä ei otettaisi vastaan. Se kuulosti reilulta.”

”Luulin heidän unohtaneen koko jutun uudesta laulajasta, mutta vuosi myöhemmin John, Shavo ja minä olimme varainkeruutilaisuudessa Glendalessa, missä yksi tuntemani laulaja lauloi kauniin armenialaisen kappaleen. Shavo istui vieressäni, ja hän kumartui minua kohti napauttaen olkapäätäni. Hän sanoi, että he olivat koelaulattaneet tuota laulajaa. Ainut ongelma oli, että hän ei osannut huutaa tai öristä. Yllätyin hieman. En siitä, että he olivat pitäneet koelaulutilaisuuden, mutta siitä, että he olivat pitäneet sen salassa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kysyin kuiskaten, että miksi he eivät koskaan kertoneet. Shavo ei osannut vastata. Sanoin hänelle suoraan silmiin katsoen, että tuo laulaja on erittäin hyvä, ja että voisin viedä hänet nyt parkkipaikalle ja opettaa hänelle örisemistä, ja että heidän pitäisi harkita häntä. Viime vuosina olen ehdottanut erästä ystävää potentiaalisena korvaajanani, mutta en usko heidän harkinneen asiaa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat