System of A Down julkaisi uutta musiikkia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005: kaksi uutta kappaletta kuunneltavissa

Yhdysvaltalainen vaihtoehtometallin suuruus on juuri aktivoitunut musiikkirintamalla. Bändi julkaisi tänään kaksi uutta kappaletta sisältävän singlen. Kappaleet ovat nimeltään ”Protect The Land” ja ”Genocidal Humanoizd”.

Kappaleiden taustalla on Armenian ja Azerbaidžanin välinen sota, jota parhaillaan käydään. System of A Down on Armenian-Amerikkalainen bändi, ja tämä fakta on ollut aina läsnä bändin musiikissa ja estetiikassa. Yhtye on puhunut sosiaalisessa mediassa avoimesti Armenian ja Azerbaidžanin tilanteesta.

Molemmat kappaleet on ostettavissa Bandcampista, ja tulot lahjoitetaan Armeniaan niille, jotka ovat kärsineet sodasta. Lisäksi bändi on laittanut ennakkomyyntiin uusia fanituotteita, joiden tulot lahjoitetaan samalla tavalla Aremenia Fund -järjestölle.

Bändin oli määrä esiintyä Provinssirockissa kesällä 2020, mutta koronavirustilanteen takia festivaali jouduttiin perumaan.

System of A Down julkaisi uutta musiikkia viimeksi vuonna 2005, jolloin julkaistiin albumit ”Mesmerize” sekä ”Hypnotize”.

 

Kommentoi julkaisua