Systematic Sickness Kin – Desolation Scenes

systematic sickness kinJoensuusta ponnistava Systematic Sickness Kin paukuttaa äkäistä thrash metallia, josta ei groovea puutu ja jonka laulupuoli hoidetaan miehekkäästi murisemalla.

Bändi aloitti uransa ns. pöytälaatikkoprojektina, joka vähitellen realisoitui vuonna 2010 debyytti-EP:ksi, joka nauhoitettiin sessiomiehistöllä. Miehistönvaihdosten jälkeen bändi kasasi uutukaisen ”Desolation Scenes, joka on täysmittaisen levyn pituinen. Tarjolla on todellakin aggressiivista mäiskettä, joka on taidokkaasti soitettua ja sisältää myös groovaavuutta.

Paperilla aikamoisen sekavan kuuloinen konsepti toimii yllättävän hyvin. Biiseissä on melodiaa, mutta myös tiettyä ”oksat pois” -asennetta. Matalalta koriseva vokalisti on uskottavan kuuloinen, ja tiukat tuplabasarit tuovat tiukkuutta musiikkiin. Riffittely on jykevää ja monipuolista. Soundipuolellakaan ei ole suuremmin valittamista. Lätyn äänimaailma on sopivan viilaamatonta, mikä sopii bändin ulosantiin.

Systematic Sickness Kinin debyytti-EP ei oikein vakuuttanut, mutta bändin toinen julkaisu toimii todella hyvin. Bändin tylyn raskas paahto toimii kuin höyryjuna. Toivottavasti seuraavalle julkaisulle bändi nauhoittaa hämmentävän versionsa PMMP:n ”Rusketusraidat”-biisistä, jota bändi kuulemma soittaa livenä

9/10

Kappalelista:
01. The Desolation
02. Time To Destroy
03. 7 Am
04. Eliminate The Weak
05. Patterns Of Genocide
06. The End
07. Sick
08. Clockwork
09. Oblivion Generation

http://www.mikseri.net/artists/systematicsicknesskin.104939.php

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua