Syyskuussa tarjolla Sonataa, ruotsalaista progea ja Vornan taidokasta pakanametallia

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Syyskuussa pamahtaa julki monenmoista kamaa.

Sonata Arctica – ”Talviyö”

Sonata saa syyskuussa julkaistavan ”Talviyön” myötä kymppikassin täyteen. Sonata Arctica on ollut tasaisen varma menijä, mutta kovemmissakin faneissa on havaittu väsähtämisen merkkejä. Jää nähtäväksi, saako Sonata vanhan draivinsa päälle ja yleisön heräämään. Teemallisesti ”Talviyö” jatkaa tutuilla linjoilla.

Xysma – ”Repulsive Morbidity – A Boxful of Foetal Mush 1988–1991”

Xysman boksi lupailee kiinnostavia kuuntelukokemuksia, sillä tyylillisestä jämähtämisestä ei poppoon kymmenvuotisen, 1988-1998, uran aikana voinut puhua. Grincoren pioneeriyhtyeenä aloittanut ryhmä eteni stonerin suuntaan ja surffaili vähän brittipopinkin suunnalle. Ennakkoluuloton ja kiinnostava bändi. Boksi kattaa Xysman vaiheet demoaikojen alkuhämäristä vuoteen 1991.

As I Lay Dying – ”Shaped by Fire”

Voi varmaan todeta, että ”Shaped by Firen” ilmestyminen ei ole ollut millään tavalla itsestäänselvyys. As I Lay Dying on bändinä kulkenut läpi poikkeuksellisen mittaluokan paskamyrskyn, kun vokalisti Tim Lambesis tuomittiin vuonna 2014 vankeuteen vaimonsa murhan tilaamisesta. Lisäksi on väännetty siitä, onko bändi kristillinen vai ei. Niin tai näin, uusi levy lämähtää tiskiin syyskuussa. Muodosta oma mielipiteesi.

Cult of Luna – ”A Dawn to Fear”

Cult of Luna on niitä bändejä, jonka musiikki taustamusiikkina soidessakin tarttuu korvaan ja varastaa huomion. Ruotsalaisten postmetallistien uusi levy lupailee orgaanisempaa ja aiempaa melankolisempaa, mutta samalla selvästi edellistä levyä raskaampaa jytinää.

Opeth – ”In Cauda Venenum”

Ruotsalainen proge ei lopu syyskuussa kesken, sillä myös Opeth julkaisee pitkäsoittonsa. Erikoisuutena on se, että albumi saapuu kauppoihin sekä ruotsin- että englanninkielisenä. Mikael Åkerfeldt on arvioinut, että bändi ei tule enää tässä vaiheessa valloittamaan maailmaa, joten siitä ei tarvitse ottaa paineita. Se on tuonut hänen mukaansa Opethin musiikkiin puhtautta.

Vorna – ”Sateet palata saavat”

Vorna on kylä Siikalatvan kunnan keskiosassa, Uljuan tekojärven pohjoisrannalla seututien 821 varressa, noin neljä kilometriä valtatien 4 itäpuolella. Sen lisäksi se on pirkanmaalainen pakanametallibändi, joka on kahdella tähänastisella pitkäsoitollaan herättänyt positiivista huomiota niin Suomessa kuin Euroopassakin. Tähän mennessä julkaistut pari biisiä syyskuussa ilmestyvältä uutukaiselta lupailevat hyvää.

Kommentoi julkaisua